Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Полонений російський снайпер зізнався, що підписав згоду вбивати цивільних (Відео СБУ)

«Нам прийшов наказ: написати згоду, що ми їдемо вбивати мирних громадян України, 29 квітня».

Фото Обозреватель.

Полонений російський снайпер зізнався, що підписав згоду вбивати цивільних (Відео СБУ)

Полонений російський снайпер зізнався, що, вирушаючи воювати проти України, підписав документ про те, що він згоден убивати мирних громадян. Так само вчинили всі військовослужбовці його роти

Відео допиту полоненого 31 травня оприлюднила Служба безпеки України. «Російські загарбники йдуть на війну, підписуючи згоду на вбивство цивільних», – повідомили в СБУ, пише Обозреватель.

Так, полонений снайпер четвертої гвардійської військової бази РФ (базується в невизнаній Південній Осетії) підтвердив, що зараз окупанти, вирушаючи на війну, усвідомлюють, що їм будуть віддавати накази вбивати мирних громадян. Захисники України схопили його під час бою на території Волноваського району Донецької області.

Окупанти, вирушаючи на війну, усвідомлюють, що їм будуть віддавати накази вбивати мирних громадян.

«Нам прийшов наказ: написати згоду, що ми їдемо вбивати мирних громадян України, 29 квітня. Усі з нашої роти підписали. Я написав рапорт 29 числа, деякі писали відмову на рапорт. Але замполіт сказав: «Підпишіть рапорт заново. Якщо не поїдете, то «на губу» (гауптвахта. – Ред.) поїдете, або просто звільнять», – розповів полонений.

В СБУ наголосили, що російський снайпер зробив вибір – вбивати українців, щоб не сидіти в російській в'язниці, проте, найімовірніше, сидітиме в українській. «Адже війна для нього скінчилася, він затриманий і дає свідчення СБУ. Викриває не тільки себе, а й інших своїх співвітчизників», – зазначили в Службі безпеки.

Telegram Channel