Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кухонний комбайн проти блендера: якому пристрою надати перевагу

Одна з головних переваг комбайнів – здатність до ремонту.

Фото master-plus.com.ua.

Кухонний комбайн проти блендера: якому пристрою надати перевагу

Обидва кухонних пристрої – незамінна техніка в сучасній квартирі. Але досить часто постає питання, якому з них надати перевагу. Щоб відповісти на нього, потрібно оцінити всі переваги та недоліки кожного з видів техніки

Переваги та недоліки комбайнів

Одна з головних переваг – здатність до ремонту. Якщо знайти запчастини до комбайнів, то замінити їх буде нескладно. Великий вибір комплектуючих та аксесуарів пропонує сайт «Мастер Плюс». Блендери майже не підлягають ремонту, так як досить часто мають навіть нерозбірний корпус.

Комбайн – гарний вибір для тих господарок, хто любить готувати часто. Пристрій поєднує в собі можливості того ж блендера, соковижималки, міксера, м’ясорубки. Тобто, займає набагато менше місця. Також варто виділити наступні переваги:

  • оптимальне поєднання ціни та якості;

  • висока ефективність роботи;

  • великий вибір техніки (від бюджетних до преміальних варіантів);

  • можливість модернізації (окремо можна придбати різноманітні насадки та ножі);

  • простота використання.

Що стосується недоліків, то головний з них полягає в високій вартості. До мінусів варто віднести і досить великі розміри, що не завжди підходить до маленьких за площею кухонь.

Блендери та їх недоліки

Компактні пристрої діляться на дві категорії: занурювальні та стаціонарні. Незалежно від типу, вони займають мінімум місця в кімнаті. Таку техніку зручно зберігати в звичайній шухляді столу. Приємно радує і доступна вартість. Дорогі моделі мають кілька швидкісних режимів роботи (до 18-20), змінні насадки для роботи з різними продуктами.

З недоліків варто виділити меншу функціональність. Незважаючи на велику кількість насадок, блендер не зможе конкурувати з кухонним комбайном. Двигун компактної техніки не може працювати довго: навіть дорогі моделі не повинні працювати довше хвилини за один цикл використання. Якщо робити це довше, то двигун перегрівається та швидше виходить з ладу. Але навіть такого пристрою цілком достатньо, якщо немає необхідності готувати багато і часто.

Telegram Channel