Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вторгнення рф: понад 400 тисяч дітей уже повернулися на територію України

Скільки випробувань і в дітей, і в дорослих...

Фото: Укрінформ.

Вторгнення рф: понад 400 тисяч дітей уже повернулися на територію України

Щораз більше людей повертаються додому

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна –Укрінформ поінформувала заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Більше 400 тисяч дітей вже були повернуті на територію України, тобто, в’їхали, повернулися назад», - уточнила Павліченко.

Окрім того, Павліченко поінформувала, що підрозділи Державної прикордонної служби контролюють законність процедури перетину кордону дітьми. За її словами, є випадки, коли батьки або опікуни, або діти самостійно намагаються перетнути кордон, і при цьому вони не мають відповідних документів.

В умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України фіксуються значні порушення прав людини і значні порушення прав дитини.

За словами заступниці міністра, у таких ситуаціях прикордонники вживають відповідних заходів для того, щоб законодавство не було порушено.

За її даними, причинами відмов у перетині кордону можуть бути відсутність доручення батьків, недійсні документи або взагалі відсутність документів.

Окремо представниця МВС зазначила, що в умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України фіксуються значні порушення прав людини і значні порушення прав дитини.

«Ці цифри (щодо порушень - ред.) є жахливими, оскільки це - дійсно скалічені долі маленьких українців. Але я впевнена, що спільними зусиллями нам вдасться відновити і відбудувати Україну і також повернути усіх дітей, які були змушені покинути територію України», - заявила Павліченко.

Читайте також: У Раді хочуть створити механізм для усунення ексдепутатів ОПЗЖ від роботи.

Telegram Channel