Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука

Медведчука підозрюють у переданні агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ.

Фото 5.ua.

ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без неї

ДБР завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють у ДБР.

«Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України від політичної партії «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Віктора Медведчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111 (Державна зрада) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України», - ідеться в повідомленні.

Як нагадали в ДБР, Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від політичної партії «ОПЗЖ» (перебуває у розшуку), посадовими особами російської федерації та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей. Йдеться про незаконний видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим, які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Окрім того, за даними слідства, народний депутат надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяв залученню громадян України до завдання шкоди державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без неї.

Досудове розслідування провела міжвідомча слідча група у складі працівників ДБР та СБУ. Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора.

Як повідомлялося, генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня 2021 року підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Окрім цього, Медведчука підозрюють у держзраді (передання агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня 2021 року обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет.

Козака суд оголосив у розшук.

 Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel