Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
До Землі наближається небезпечний астероїд

Фото ілюстративне / Укрінформ.

До Землі наближається небезпечний астероїд

Максимальне зближення вже незабаром

До нашої планети наближається величезний потенційно небезпечний астероїд класу Атен, що рухається з неймовірною швидкістю, повідомляє «Дивогляд» із посиланням на Live Science.

Небесне тіло під назвою 2021 GT2 максимально наблизиться до Землі вже 6 червня. При цьому відстань між нашою планетою та астероїдом становитиме 3,5 млн км, що в 10 разів більше за середню відстань між Землею та Місяцем.

Небесне тіло рухається зі швидкістю 26 тис км/год. Його розміри приголомшують: від 27 до 83 м завширшки, що в 3 рази більше за синього кита.

Відстань між нашою планетою та астероїдом становитиме 3,5 млн км, що в 10 разів більше за середню відстань між Землею та Місяцем.

Особливістю цього астероїда класу Атен є те, що він обертається навколо Сонця швидше, ніж наша планета. Він робить повний оберт за 342 дні. Загалом відомо про понад 1,8 тис таких астероїдів.

Учені також розповіли, що у майбутньому Атен пролетить повз Землю ще 26 січня 2034 року і наблизиться вже на 14,5 млн км.

Читайте також: Жодних переговорів з ворогом: астролог розповів, коли настане перелом на фронті і чому важливо домогтися поразки рф.

Telegram Channel