Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Кому перерахують оплату за комуналку під час війни

Буде перерахунок

ukranews.com

Кому перерахують оплату за комуналку під час війни

Громадянам України можуть зробити перерахунок плати за комунальні послуги, якщо вони доведуть, що були відсутніми у своїх квартирах понад 30 днів від початку воєнного вторгнення Росії

Щоб не оплачувати комуналку, споживач повинен надати комунальним підприємствам підтверджувальний документ, - про це інформує 24 канал.  

Заступниця міністра громад і територій Наталія Хоцянівська повідомила:

- Якщо людина понад 30 днів була відсутня у своєму помешканні, вона має право на перерахунок платежів. Така довідка є підставою для того, щоб постачальник послуг зробив перерахунок.

Щоб оформити довідку необхідно звернутися із заявою до постачальника послуг, а також засвідчити свою відсутність одним із документів: довідкою про проходження лікування, довідкою про тимчасове проживання внутрішньо переміщеної особи, довідкою, що засвідчує службу в ЗСУ.

Це стосується лише рахунків за комунальні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Також у Мінрегіоні додали, що звернення до ЖЕКу звузить процедуру перерахунку. Він стосуватиметься тільки холодної та гарячої води. Проте, якщо споживач надасть інформацію про відсутність газопостачальній компанії, нарахування також буде скореговано.

Це стосується лише рахунків за комунальні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Крім того, перерахунок не стосуватиметься послуг із теплопостачання та управління багатоквартирним будинком.

Читайте також:

Згорів скит: Російська артилерія вдарила по Святогірській лаврі (Відео).

Telegram Channel