Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українські захисники не дають окупантам реалізувати план у Сєвєродонецьку - Маляр

Ганна Маляр.

Фото: vikna.tv.

Українські захисники не дають окупантам реалізувати план у Сєвєродонецьку - Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зявила, що українські війська потужно чинять опір загарбникам у Сєвєродонецьку

Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону, передає Радіо Свобода.

«Там гаряче, бої тривають… Єдине, що ми можемо точно говорити – ЗСУ потужно чинять опір, бо інакше місто б уже перейшло під контроль російських військ. Ми можемо сказати, що там задіяні дуже професійні українські підрозділи. ...росіяни рухаються за своїм планом – вони хотіли вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей, але поки що вони в строки не вкладаються і реалізувати їм цей план не вдається», – сказала Маляр.

Оскільки в Сєвєродонецьку тривають бої, говорити про те, яку частину міста у відсотковому співвідношенні контролюють російські війська, некоректно.

Водночас вона зауважила, що, оскільки в Сєвєродонецьку тривають бої, говорити про те, яку частину міста у відсотковому співвідношенні контролюють російські війська, некоректно. За її словами, ситуація є динамічною.

Як повідомлялося, 5 червня очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що протягом останніх двох днів українські війська відтісняють російські із захоплених районів Сєвєродонецька. За його словами, російські війська контролювали 70 відсотків міста, але протягом останніх двох днів їх відкинули, місто зараз поділене умовно навпіл.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 5 червня.

 

Telegram Channel