Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У приміських маршрутках в Луцькій громаді суттєво здорожчав проїзд

Фото: lutsk.eu.

У приміських маршрутках в Луцькій громаді суттєво здорожчав проїзд

Перевізник у Луцькій громаді підвищив вартість проїзду у приміському громадському транспорті майже вдвічі

Пасажири скаржаться, що тепер доїхати з Кульчина до Луцька стало на 11 гривень дорожче, і навіть проїзд між сусідніми Клепачевом і Жидичином коштує тепер не менше 20 гривень.Про це повідомляє ІА Волинські новини. 

Сам підприємець пояснює, що такі ціни диктує ринок. Міська рада ціну не погодила, бо перевізник не надав детальних розрахунків з обґрунтуванням тарифу. Попри це, з понеділка, 6 червня, пасажири мають платити більше, пише Конкурент.

Про проблему повідомила мешканка села Кульчин Наталія Огей. За її словами, інформація про зростання вартості проїзду висіла у салоні маршрутки «Кульчин – РЦ «Промінь» вже більше тижня, однак на скільки саме зросте ціна і коли, ніхто не повідомляв.

У департаменті економічної політики Луцькради повідомили, що поки підвищення вартості проїзду у приміському громадському транспорті – не масове явище

«Не було жодної таблички, жодного, навіть усного, попередження від водія. Сьогодні зранку, сідаючи у маршрутку, я почула від водія, що не додала 11 гривень. Я спитала чому, і виявилося, що з 14 гривень ціна виросла до 25 гривень. Це дуже велика ціна як на приміський транспорт. До того ж, у цьому транспорті порушені абсолютно всі стандарти перевезення пасажирів, адже люди стоять посередині маршрутки в три ряди», – розповідає Наталія.

Підприємець Віктор Варшава, який займається перевезеннями на цьому маршруті, каже, що ціну визначає вартість пального, а вона зросла чи не вдвічі, тому пасажирам нема, чого дивуватися.

«Ціна пального була 25-30 гривень, а стала 58 гривень. В мене боргів 250 тисяч на запчастини тільки, в мене податки не плачені. Ми їздили в нуль або навіть у мінус. Два тижні в кожному моєму автобусі висіло оголошення, що буде підняття тарифу. Вони чекали з 1 червня, а ми ще дали відтермінування, щоб люди підготувалися і не було здивувань. Як ще треба було повідомляти? Нас теж ніхто не повідомляє про підняття ціни на паливо. Ми приїхали на заправку – було 44 гривні, а через годину в черзі стало 58 гривень. І ніхто не попередив», – пояснює перевізник.

У департаменті економічної політики Луцькради повідомили, що поки підвищення вартості проїзду у приміському громадському транспорті – не масове явище. З таким повідомленням у департамент звертався тільки перевізник Віктор Варшава.

«Ми йому не погодили підвищення, бо він не надав розрахунків, чому саме така ціна. Бо одна справа повідомити ціну, але ж треба і пояснити, чому така, а не інша. І от цих розрахунків він не надав.

Але погодження – це чисто формальна процедура, адже міська рада не встановлює тариф на приміські перевезення, і перевізник може сам підняти вартість проїзду. У нас нема повноважень йому заперечити. Ціну зрештою відрегулює ринок. Якщо він поставив занадто високу ціну, люди не будуть їздити, і прийде той, хто возитиме дешевше», – пояснив керівник департаменту Борис Смаль.

Нагадаємо, що невдовзі вартість проїзду зросте також і в міському громадському транспорті. Попередньо повідомляють, що проїзд у маршрутках міста коштуватиме 12-15 гривень.

Реклама Google

Telegram Channel