Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чоловік прийняв пологи у дружини за допомогою відео з YouTube, бо лікарню розбомбили рашисти

Хай росте здоровий і щасливий!

Фото ТСН.

Чоловік прийняв пологи у дружини за допомогою відео з YouTube, бо лікарню розбомбили рашисти

Перші снаряди полетіли у клініку у Бкзовій під Києвом, коли в приміщенні було ще 40 пацієнтів

У перші дні повномасштабної війни, з 24 по 28 лютого, під обстрілами медики допомогли народитись аж 15 немовлятам, поки жінок не вивезли. Тепер замість роддому  – згарище, але життя перемогло: всі хто у ньому був у час ворожого наступу, залишились живими, повідомили в ТСН.

Лікарі продовжували приймати пологи, коли у медзакладі вже зникло світло. Під світло ліхтариків з телефонів акушерок тут народилось останнє немовля. Тоді ж і зрозуміли – конче треба евакуюватись, бо вже із вікна палат виднілись ворожі танки.

Ворожі панцерники, які на наприкінці лютого вже заблокували трасу біля клініки, відібрали останню надію на медичну допомогу під час пологів у Марії, яка мала народжувати у цьому ж пологовому. Але через бойові дії із власного дому, неподалік клініки виїхати не могла, та і вже й не було куди.

Побачили російську техніку – танки, БМП, колона йшла на Київ. Я розуміла, що там мій пологовий. І як я буду народжувати?

«Побачили російську техніку – танки, БМП, колона йшла на Київ. Я розуміла, що там мій пологовий. І як я буду народжувати? Мені почали писати мої друзі, а ти бачила, пологовий розбомбили? Я не могла повірити своїм очам, почала  плакати. І уже перейми», - пригадує Марія.

Приймати пологи довелось чоловіку Марії Олексію. «Я ввечері сів, відкрив YouTube, подивився ролик, як приймати пологи. Що у нас вдома було? Для дезинфекції рук. І ближе до ночі, перейми сильніше», - пригадує чоловік.

Під канонаду вибухів і перелякані погляди старших доньок Марія народжувала сина. «Ми пів години не могли розродитися, він застряг. Прокололи пузир і через це ми трохи згаяли час. І це було страшно. Потім було страшно, що він не буде кричати. Але одразу почав кричати», - пригадує мама малюка.

Олексій впорався на відмінно. Це і підтвердили лікарі, які оглядали Марію, коли сім’ї вдалося вирватись із пекла окупації. Олексій каже, допоміг і досвід партнерських пологів зі старшими доньками. Тепер чоловік жартує, хоч за професією IТівець, вже може асистувати акушеркам. Здоровий тримісячний малюк Артем тому підтвердження. Ім’я хлопцю вибирав батько. «Я побачив, що з завода «Артем» відвантажують «Стугни». І сказав – Артем», - каже чоловік.

Звільнення Київщини родина зустріла у Європі. Тепер планує повертатись додому.

Telegram Channel