Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Окупанти нагадили на ЧАЕС

Олександр Барсуков сфотографувався на фоні стіни, яку обписали фарбою рашистські дикуни.

Фото: The Wall Street Journal.

Окупанти нагадили на ЧАЕС

У кожному кабінеті станції довелося вичищати людські екскременти

Співробітники АЕС працюють над відновленням і очищенням території від наслідків кількох тижнів російської окупації, передає «Дзеркало тижня».

На Чорнобильській АЕС після окупації російських військових у кожному кабінеті виявили купу людських екскрементів. Про це розповів заступник директора чорнобильського Екоцентру Олександр Барсуков у коментарі The Wall Street Journal.

«Какашки була глазур'ю на торті», - пожартував Барсуков.

На Чорнобильській АЕС після окупації російських військових у кожному кабінеті виявили купу людських екскрементів. 

За його словами, загарбники зняли у робочих приміщеннях зі стін телевізори, зламали двері та розбили обладнання, а з усіх комп’ютерів забрали жорсткі диски.

Конференц-зали були розмальовані аерозольною фарбою, файли розкидані по всіх офісах.

Наразі співробітники станції працюють над відновленням і очищенням території від наслідків кількох тижнів російської окупації.

 

 

Видання цитує прессекретаря ЧАЕС Юлію Бездижу, яка розповіла, що спочатку російський військовий чиновник залучив співробітників російського державного ядерного агентства «Росатом» і запропонував їм наглядати за управлінням ядерним об'єктом.

«Але вони не знали, як. Це вимагає особливих навичок, яких у них не було»», - розповіла Бездижа.

Зазначається. що ЧАЕС уникла найгіршого сценарію. Але наслідки російської окупації все ще впливають на тих, хто перебуває на станції.

 

 

 

Робітники повернулися до зруйнованих офісів. Але українським військовим довелося прокласти тимчасовий перехід, щоб замінити міст, який російські війська зруйнували, і багато робітників тепер стикаються з тривалою поїздкою на роботу.

По всій території АЕС залишаються докази того, що російські солдати були погано поінформовані про характер цієї місцевості. Військові траншеї були вириті в землі, розбурхуючи грунт, все ще забруднений після аварії 1986 року.

Нагадаємо, окупанти захопили Чорнобильську АЕС у перший день повномасштабної війни - 24 лютого. Російські військові залишили майданчик Чорнобильської АЕС 31 березня.

Читайте також: Маріуполю загрожує спалах холери через брак питної води та масові поховання

Реклама Google

Telegram Channel