Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Найаномальніша температура буде на заході країни: прогноз на літо в Україні

Волинь-нова

Найаномальніша температура буде на заході країни: прогноз на літо в Україні

Погода влітку в Україні, як і загалом у Європі та північній півкулі, буде більш спекотною і сухою, ніж зазвичай. На неї суттєво впливатимуть процеси, що відбуваються в екваторіальних широтах Тихого океану, зокрема Ла-Ніньо

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України, екологиня-кліматологиня Віра Балабух, повідомили в Facebook Українського гідрометеорологічного центру, пише Обозреватель. За її словами, найбільш аномальна температура може бути у західних областях України, де також можливий дефіцит опадів, що посилить посуху. Відповідно, це сприятиме зростанню пожежної небезпеки.

Червень може бути на 1-2 градуси теплішим, порівняно з середніми багаторічними даними за останні 30 років.

«Червень може бути на 1-2 градуси теплішим, порівняно з середніми багаторічними даними за останні 30 років, а температура повітря, яка відмічатиметься протягом місяця, ймовірно відповідатиме типовому липню», – зазначила синоптикиня.

Вона пояснила, що зазвичай найвищі температури спостерігаються саме в липні, однак цьогоріч вони, ймовірно, будуть характерними і для червня. Також цього місяця можливий і найбільший дефіцит опадів, особливо, у західних та східних областях країни.

«У липні аномально високі температури на заході країни збережуться, а в серпні очікується, що температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця, на всій території країни», – повідомила Балабух.

Реклама Google

Telegram Channel