Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Окупанти «ДНР» засудили до смертної кари трьох полонених з іноземного легіону

Волинь-нова

Окупанти «ДНР» засудили до смертної кари трьох полонених з іноземного легіону

«Суд» у «ДНР» дав іноземцям місяць на оскарження вироку

«Верховний суд» терористичної організації «Донецька народна республіка» засудив двох британців Ейдена Асліна та Шона Піннера, а також марокканця Брагіма Саадуна до страти. Чоловіки воювали на боці Збройних сил України. Про це повідомляє Главком з посиланням на «Інтерфакс».

Британці Шон Піннер та Ейден Аслін потрапили в полон у Маріуполі у середині квітня. Марокканець Брагім Саадун опинився у полоні 12 березня у Волновасі.

Так звана «ДНР» обвинуватила трьох іноземців у найманстві та в скоєнні дій, «спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного устрою «ДНР». Головуючий колегії у справі «суддя» Олександр Нікулін заявив, що під час ухвалення вироку «суд» керувався не тільки прописаними нормами і правилами, а й головним, непорушним принципом – справедливості».
Як пояснив Нікулін, «подані стороною звинувачення докази дозволили суду винести обвинувальний вирок».
«Суддя» також заявив, що всі підсудні без винятку «визнали себе винними за всіма пунктами звинувачення».
Зазначається, що у засуджених іноземців буде місяць на оскарження вироку. Видання зазначає, що британці Шон Піннер та Ейден Аслін потрапили в полон у Маріуполі у середині квітня. Марокканець Брагім Саадун опинився у полоні 12 березня у Волновасі.

Реклама Google

Telegram Channel