Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У десяти населених пунктах Білорусі є російські війська, – Міноборони

Вистоїмо.

Фото slovoidilo.ua.

У десяти населених пунктах Білорусі є російські війська, – Міноборони

Речник Міноборони Олександр Мотузяник заявив, що Білорусь погрожує збільшити чисельність збройних сил республіки до 80 тисячБ

Російські війська на території білорусі розмістили в десяти населених пунктах.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, коментуючи питання щодо концентрації російських військ поблизу білорусько-українського кордону.

Можливий напад України на територію білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії.

«Щодо російських військ одразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії росії є. Крім того, ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», які також розгорнуті на території білорусі, і це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території», - заявив Мотузяник.

Крім того, речник відзначив, що упродовж останніх кількох тижнів збройні сили Білорусі у складі до семи батальйонів намагаються «прикривати» ділянку білорусько-українського кордону. Це виключно демонстраційні дії, оскільки з боку України ніякої загрози для білорусі бути не може.

«Можливий напад України на територію білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії», - заявив Мотузяник.

Водночас він нагадав, що білорусь погрожує збільшити чисельність збройних сил республіки до 80 тисяч.

В оборонному відомстві України, за словами Мотузяника, в найближчій перспективі не бачать створення якогось потужного угруповання в білорусі.

«Це більше демонстраційні дії, в тому числі з боку підрозділів російської армії. І основна мета – це відтягнути наші сили, не допустити їх перекидання на інші напрямки», - вважає Мотузяник.

Він також прокоментував ситуацію та півдні України та відзначив, що там ситуація наразі відносно спокійна.

«Зараз на півдні там більш спокійно, оскільки ворог зосередив свої зусилля в Східній операційній зоні. Але оперативна ситуація така: ми бачимо, що противник надзвичайно боїться, що ЗСУ там перейдуть в активний широкий контрнаступ. Тому вони намагаються окопатися, створити глибоко ешеловану оборону», - зазначив речник.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel