Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Продав обручку матері: сільський вчитель із Грузії зібрав 700 тисяч доларів для України

Дякуємо!

Фото Укрінформ.

Продав обручку матері: сільський вчитель із Грузії зібрав 700 тисяч доларів для України

Учитель Ладо Апхазава із гурійського села Чібаті, що на заході Грузії, зібрав $700 тисяч (понад 20 млн гривень), щоб допомогти Україні в боротьбі проти російських окупантів

Про це пише Укрінформ з посиланням на видання «Новини – Грузія». Педагог, лавреат національної премії для освітян і фіналіст «вчительського Оскара» Global Teacher Award Ладо Апхазава ще в березні 2022 року на своєму Facebook розповів, що продав пам'ятну монету міжнародного конкурсу та обручку покійної матері, щоб допомогти школярам і вчителям України. Зібрати вдалося 2,5 тисячі ларі (близько 25 тисяч гривень).

«Маму це порадувало б. Вибач, але більше у мене нічого немає. Слава Україні!»

«Маму це порадувало б. Вибач, але більше у мене нічого немає. Слава Україні!», – написав у соцмережі Апхазава. З цього моменту його особиста ініціатива перетворилася на кампанію зі збору коштів, до якої приєднались вчителі з 39 країн світу. Наразі зібрано $700 тисяч.

Крім того, новий власник обручки та монети Global Teacher Award повернув їх Абхазава, як тільки вчитель перерахував гроші польській організації, яка займається забезпеченням українських біженців.

Реклама Google

Telegram Channel