Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Україні обстежили 440 людей з підозрою на інфікування холерою

Випадків хвороби не виявлено.

Фото: The Associated Press.

В Україні обстежили 440 людей з підозрою на інфікування холерою

У період з 1 червня обстежили понад 440 хворих із гострими-кишковими інфекціями, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою було обстежено 6 здорових людей

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що за результатами епідемічного нагляду та моніторингу навколишнього середовища випадків холери на територіях України виявлено не було. Про це інформує пресслужба МОЗ.

«У період з 1 червня було обстежено понад 440 хворих із гострими-кишковими інфекціями, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою було обстежено 6 здорових людей. У жодному випадку холерних вібріонів виявлено не було», — сказав Кузін.

Окрім обстеження людей, досліджувались проби об’єктів довкілля, зокрема майже 100 проб прісної води, 9 проб морської та 80 проб стічної води. Небезпечних для життя підвидів холерних вібріонів виявлено не було.

Посадовець додав, що окрім обстеження людей, досліджувались проби об’єктів довкілля, зокрема майже 100 проб прісної води, 9 проб морської та 80 проб стічної води. Небезпечних для життя підвидів холерних вібріонів виявлено не було.

За словами Головного державного санітарного лікаря, наразі доволі складно отримати інформацію із тимчасово окупованих територій, зокрема з Маріуполя. Водночас ризики поширення інфекційних захворювань там зростають. Це пов’язано зі значними руйнуваннями міської інфраструктури. Через це каналізаційні води змішуються з питною водою та підземними водами, забруднюються колодязі.

Окрім того, заступник міністра охорони здоров’я додав, що літо – це загалом сприятлива пора для поширення багатьох інфекцій. Насамперед йдеться про гострі кишкові інфекції, пояснив він. Це дизентерія, сальмонельоз, ротавірусна інфекція, гострі кишкові інфекції. Саме тому важливо дотримуватись базових правил особистої гігієни, використання безпечної води, ретельної термічної обробки їжі.

Раніше Кузін попередив, що у Маріуполі критична ситуація щодо можливості поширення інфекційних хвороб — є загроза спалаху холери.

Реклама Google

Telegram Channel