Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
російський історик розповів, чому Макрон намагається зберегти обличчя путіну

Фото: Газета. ру.

російський історик розповів, чому Макрон намагається зберегти обличчя путіну

«У путіна не вистачить сил захопити Європу»

російський диктатор володимир путін – слабкий, у нього не вистачить сил завоювати Європу. Попри це, деякі європейські політики досі прагнуть «зберегти» йому обличчя.

Чому так відбувається, у інтерв’ю «Главкому» пояснив російський історик, дослідник сталінського режиму, який емігрував до Німеччини наприкінці 90-х, Дмитро Хмельницький.

«Слабкий то він слабкий. Відносно. Коли ми говоримо, чи вистачить у нього сил завоювати Європу – ні, не вистачить. Сталіну вистачило б, якби не випадкові помилки в розрахунках. У Путіна таких шансів немає. Він не має шансів захопити навіть Україну. Але Путін має ядерну зброю, і всі хочуть уникнути ядерної війни. Тому, наскільки я розумію, щодо України тактика така (з боку Заходу – «Головком»): щосили допомагати Україні видавити росіян зі своєї території, і самим уникнути при цьому прямого зіткнення з Росією», – сказав Хмельницький.

Він не має шансів захопити навіть Україну. Але Путін має ядерну зброю, і всі хочуть уникнути ядерної війни. 

За словами історика, путін несповна розуму. Напевно ніхто не може сказати, чи накаже він застосувати ядерну зброю, якщо йому сеча в голову вдарить.

Читайте також: «День росії» для окупантів на Херсонщині обернувся ганебним соромом

Реклама Google

Telegram Channel