Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Якщо на Волинь наступатимуть білоруси, тероборона відразу дасть їм лупня і повідомить про це

З таким пресофіцером волиняни знатимуть усю потрібну інформацію.

Фото volyn.com.ua.

Якщо на Волинь наступатимуть білоруси, тероборона відразу дасть їм лупня і повідомить про це

100 окрема бригада ТрО ЗСУ отримала нового начальника служби зв'язків з громадськістю

Пресофіцером підрозділу став журналіст «Волині» лейтенант Сергій Хомінський. Сьогодні його представив журналістам краю начальник відділення комунікацій 100 ОБрТрО майор Костянтин Байчук. Наш колега розповів, як інформуватиме земляків про життя підрозділу. Серед іншого, він закликав представників ЗМІ не розділяти Збройні сили України та тероборону, адже ТрО є одним із родів військ ЗСУ й закликав не плутати її з добровольчими формуваннями громад. Він розповів, що його бригада – це моторизована піхота, яка здатна дати ефективну відсіч ворогу. 

Це достатньо боєздатні частини, але часто українці їх недооцінюють.

– Про це не прийнято говорити, але окремі підрозділи нашої бригади ледь не з початку війни побували безпосередньо на передовій. Під час навчання чи бойової тривоги доводилося бачити приклади контрдиверсійної боротьби. Наприклад, пікап, на якому встановлений кулемет, крім того в машині є запас протитанкових засобів, на великій швидкост підлітає до ворожої колони і обстрілює її. «Косять» живу силу із кулемета і на великій швидкості зникають. Це достатньо боєздатні частини, але часто українці їх недооцінюють, – каже Сергій Хомінський.

Нагадаємо, Сергій цього року став лауреатом премії імені Полікарпа Шафети за кращі публіцистичні твори від редакції «Волині» і місцевої спілки НСЖУ. Отримуючи відзнаку, він зізнався, що мріє написати репортаж з параду Перемоги на Красній площі... під синьо-жовтим прапором.

Начальник відділення комунікацій 100 окремої бригади територіальної оборони Костянтин Байчук під час пресконференції висловив думку, що в інформаційному просторі краю має переважати саме офіційна інформація про оперативну обстановку, а не фейкова з панічними настроями.

«Тому ми теж будемо намагатися на сторінці нашої бригади та через Telegram-канал регулярно інформувати земляків про ситуацію з обороною області», – сказав Костянтин Байчук

Журналісти ж попросили представників ТрО розвіювати міфи про потенційний наступ білорусів, бо з 24 лютого час від часу з'являються повідомлення, що наші північні сусіди вже у волинських лісах. 

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel