Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Макрон повідомив перші деталі візиту до Києва

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ольф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України.

Фото: Європейська Правда.

Макрон повідомив перші деталі візиту до Києва

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що під час візиту лідери спершу зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським та відвідають Ірпінь.

Про це він сказав у коментарі BFMTV після прибуття потяга до Києва, пише «Європейська правда».

«Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де скоювалися вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто - Ірпінь», - сказав Макрон. 

Він додав, що хоче запевнити українців у європейській підтримці та єдності.

Президент Франції хоче запевнити українців у європейській підтримці та єдності.

Також з делегацією приїхала міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна. «Ця поїздка дуже важлива для України, Європи та глобальної стабільності», - сказала вона у коментарі. 

Catherine Colonna, ministre des Affaires étrangères, depuis Kiev: «C'est une journée très importante pour l'Ukraine, pour l'Europe, pour la stabilité du monde» pic.twitter.com/Xjl9pjNYF6 — BFMTV (@BFMTV) June 16, 2022

Нагадаємо, вранці 16 червня з’явилися перші фото подорожі лідерів Франції, Німеччини та Італії до Києва спеціальним потягом - Макрона, канцлера Олафа Шольца та прем’єра Маріо Драгі сфотографували в одному вагоні. Невизначеність щодо візиту лідерів зберігалася до останнього. Увечері 15 червня західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Макрон, Шольц і Драгі все ж планують разом їхати до Києва у четвер, щоб продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

Як відомо, 17 червня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

Telegram Channel