Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Перед Фіналом чотирьох волейбольної Золотої Євроліги українці підсилилися двома гравцями

«Ми знаємо, що українські вболівальники за нас переживатимуть, сидячи біля екранів телевізорів, або моніторів».

Фото із сайту volleyball.ua.

Перед Фіналом чотирьох волейбольної Золотої Євроліги українці підсилилися двома гравцями

Чоловіча збірна України завершує підготовку до вирішальних матчів престижного турніру

Вже незабаром у суботу 18 червня чоловіча національна збірна України з волейболу проведе півфінальний матч «Золотої Євроліги» 2022 року. Її суперником буде Чехія. Про те, як готується команда до вирішальних ігор, нашому кореспондентові розповів головний тренер українців Угіс Крастіньш, передає Спорт.юа.

– Часу для повноцінної підготовки до «Фіналу чотирьох» у нас було зовсім мало, – каже наставник. – Адже свій останній матч групового етапу ми зіграли 4 червня. Дали можливість хлопцям трохи відпочити, після чого взялися до роботи. Виходить, що на підготовку пішло менше двох тижнів.

- Чи всі здорові у збірній та який зараз стан українських волейболістів?
- Загалом всі здорові, але стан гравців не можна назвати ідеальним. Все ж таки думками вони у себе на батьківщині, де триває війна з російськими агресорами. Самі розумієте, що це негативно позначається на кожному з них. Але, з іншого боку, хлопці розуміють, наскільки важливі зараз для України спортивні перемоги на міжнародному рівні. Тому працюють у поті чола і дуже хочуть виграти «Золоту Євролігу».

- Будуть зміни у команді порівняно з матчами групового етапу?
- Так, разом із нами зараз тренуються діагональний Василь Тупчій та зв’язуючий Владислав Діденко, які з різних причин не виступали у попередніх поєдинках. Обидва вже досвідчені гравці, тож дуже сподіваємося на те, що вони підсилять нашу збірну.

 

 - У півфіналі суперниками українці будуть волейболісти Чехії, які також виграли 6 матчів у своїй групі. Чи давно з ними зустрічалися і що відомо про них?
- Спершу хочу уточнити, що виграли вони 5 матчів у групі, а шоста перемога була технічною через неявку на гру збірної Естонії. Це так, до слова. Що ж до наших очних зустрічей, то грали ми з ними досить давно і склади команд відтоді, звісно ж, змінилися. Зрозуміло, що наш тренерський штаб зібрав необхідну інформацію про майбутнього суперника. Зазначу, що це сильна збірна, яка також ставить перед собою амбітні плани. Але й нам є чим відповісти. Тож боротимемося лише за перемогу.

- Відчуваєте підтримку наших вболівальників?
- Так звичайно. Чудово розуміємо, що якби не війна, підтримати нас до Хорватії прибуло б багато українських шанувальників волейболу. Втім, думаємо, що у нас все ж таки тут буде підтримка. А ще ми знаємо, що українські вболівальники за нас переживатимуть, сидячи біля екранів телевізорів, або моніторів. Зробимо все можливе, щоб їх не підвести.

Читайте також: Офіційно: назвали усіх учасників ПВЛУ - нова найсильніша волейбольна ліга України

Telegram Channel