Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Щонайменше 20% переселенців планують залишитись у Горохові

Діалог вдався дуже жвавим і цікавим.

Фото Володимира Братчуна.

Щонайменше 20% переселенців планують залишитись у Горохові

У цьому місті соціологи спілкувалися з місцевими жителями й переселенцями про те, як війна змінила їхнє життя

Зустріч відбулася  в рамках американського проєкту USAID рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області, який виграли горохівчани й одними з перших починають реалізовувати заплановані заходи.

Усього Горохівщина дала прихисток від війни більше 700 людям.

 

 В актовий зал  Будинку дитячої та юнацької творчості м. Горохів Волинський Інститут Права головна спеціалістка відділу розвитку та інвестицій  і локальний координатор реалізації «Говерли» Тетяна Янюк запросили людей різного віку, представників багатьох профеій.

 

 За словами пані Тетяни, діалог вдався дуже жвавим і цікавим. Учасниками двох фокус-груп стали 13 місцевих жителів і 14 переселенців. Усього Горохівщина дала прихисток від війни більше 700 людям. За словами директорки Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Неоніли Охріменко, її працівники шукають роботу 25 людям, які звернулися за допомогою в працевлаштуванні.

Найохочіші вже працюють в аграрних господарствах, у підприємців міста тощо. Загалом на зустрічі розмовляли про все, що болить українців в умовах війни: як вона змінила їхнє життя, яких проблем стало більше.

 

 Попередня статистика засвідчила, що від 20 до 50 відсотків приїжджих із гарячих регіонів України вже планують залишитися в Горохові для постійного проживання. У відповідях вони зазначили, що їм подобається місто і приязнь горохівчан.

Telegram Channel