Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Марина Мазенко: «Після трьох днів інтенсивної роботи мені запропонували контракт»

Волейбольна Україна бажає успіху у новій команді!

Фото зі сторінки Марини МАЗЕНКО.

Марина Мазенко: «Після трьох днів інтенсивної роботи мені запропонували контракт»

Українська волейболістка їхала до Польщі від війни, а знайшла нову команду

Марина Мазенко стала гравцем представника польської Таурон Ліги — команди «Легіоновія», пише пресслужба СК «Прометей».

Для неї — це перший досвід виступів за кордоном. Сама ж спортсменка коментує свій трансфер наступним чином:

- Через кілька тижнів після початку війни ми з подругою та її сином виїхали до Польщі. Там випадково потрапили до сім’ї пана Мацея Пігона, яка добре прийняла нас. Виявилося, що вона була тісно пов’язана зі спортом. Ці люди допомогли мені знайти аматорську команду в Скерневіце, де я тренувалася три рази на тиждень. До того ж вони зв’язалися з клубом «Будовляні». Там я також мала можливість час від часу підтримувати форму. Згодом тамтешній тренер Гжегож Галатюк розповів про мене своєму знайомому. Від нього дізналася, що «Легіоновія» зацікавлена в тому, аби я провела з нею декілька тренувань. Після трьох днів інтенсивної роботи мені запропонували контракт.

Мазенко додала, що їй сподобалися умови та атмосфера в колективі, тому серце потягнуло саме туди:

- Дякую за підтримку та допомогу не тільки мені, а і всій нашій країні. В принципі, це і стало одним з основних факторів, які вплинули на мій вибір. Крім того, мої батьки вже багато років працюють у Польщі, а в цьому році туди переїхали сестри з дітьми та сім‘ями. В цей час хочеться бути якнайближче до них і у будь-який день мати змогу зустрітися.

Вірю у ЗСУ та сподіваюся, що скоро закінчиться війна, і ми всі разом будемо відбудовувати нашу країну. Слава Україні! Героям Слава!

Відзначимо, що останнім клубом блокуючої був СК «Прометей», разом з яким вона неодноразово ставала чемпіонкою України, володаркою національного Кубка та Суперкубка:

- Хочу подякувати клубу «Прометей» за цих два роки, які я провела разом з ним. Усім, хто вкладав свій час, зусилля, досвід та віру в мене. Спасибі президенту «червоно-білих» Володимиру Михайловичу Дубинському за те, що підняв український волейбол до нового європейського рівня. Вдячна всьому тренерському штабу на чолі з Іваном Петковим за нові знання та бачення волейболу, а також — лікарям, водіям, поварам, пресслужбі, фанатам, які берегли нас, підтримували та завжди були поруч. Вірю у ЗСУ та сподіваюся, що скоро закінчиться війна, і ми всі разом будемо відбудовувати нашу країну. Слава Україні! Героям Слава!

Читайте також: Волейбол: поступилися обидві команди, на місці яких могли бути українки (Відео)

 

 

Telegram Channel