Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Євробачення 2023 проведуть не в Україні: організатори конкурсу звернулися до іншої країни

Євробачення 2023 не відбудеться в Україні.

Фото EBU.

Євробачення 2023 проведуть не в Україні: організатори конкурсу звернулися до іншої країни

Аргументував Європейський мовний союз таке рішення тим, що на території України зараз небезпечно

Згідно з правилами Євробачення, конкурс проводять в країні, чий виконавець здобув перемогу. Однак попри те, що перше місце в цьому році виборола українська група Kalush Orchestra, Євробачення-2023 відбудеться не в Україні. Про це повідомили на сайті EBU, передає УНІАН.

Враховуючи війну після російського вторгнення в країну-переможницю цього року, EBU провів повну оцінку і техніко-економічне обґрунтування зі сторонніми фахівцями, в тому числі з питань безпеки.

«Стало загальновідомою традицією, що переможець «Євробачення» приймає конкурс наступного року за умови дотримання певних критеріїв. Враховуючи війну після російського вторгнення в країну-переможницю цього року, EBU провів повну оцінку і техніко-економічне обґрунтування зі сторонніми фахівцями, в тому числі з питань безпеки. Після об'єктивного аналізу керівна рада Євробачення з глибоким жалем дійшла висновку, що, враховуючи нинішні обставини, гарантії безпеки, необхідні мовнику для проведення конкурсу «Євробачення» відповідно до правил Євробачення не можуть бути виконані Національною суспільною телерадіокомпанією України (UA:PBC)», - сказано в повідомленні мовника.

Відзначимо, друге місце на Євробаченні 2022 з піснею «Space Man» зайняв 32-річний Сем Райдер з Великобританії. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel