Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Жителів Херсонщини закликають виїхати - щоб було легше працювати ЗСУ

Херсонщина - це Україна.

Фото: Укрінформ.

Жителів Херсонщини закликають виїхати - щоб було легше працювати ЗСУ

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав жителів Херсонщини виїхати з області, у тому числі через Крим

Це «полегшить роботу Збройним Силам України» при звільненні територій. Про це Самойленко заявив у інтерв’ю Укрінформу.

«Так, я сам виступав із таким закликом (до людей виїжджати з тимчасово окупованого Херсона – ред.). Для чого він? Збройні Сили України повинні мати плацдарм для діяльності», - сказав він.

За словами очільника облради, всі «бачили, якою була агонія окупантів перед виходом із Бучі та Ірпеня, або ж як росіяни «звільняли» Маріуполь, повністю зруйнувавши 400-тисячне місто». «Для Херсона такий варіант звільнення є неприйнятним. І це розуміють президент, головнокомандувач ЗСУ і міністр оборони – якщо знести місто, то навіщо його звільняти?» - зазначив він.

Голова Херсонської облради закликав «усіх, хто має таку змогу», залишити окуповану територію. Водночас, він визнав, що наразі єдиний спосіб для організованого виїзду з Херсона – через тимчасово окупований Крим.

Він також висловив віру в те, що «у найближчий час Збройні Сили України звільнять Херсонську область».

«Що стосується виїзду через Крим, то я вважаю: якщо людина рятує своє життя та свою родину, то нехай їде. На моє переконання, з моральної точки зору ми не маємо право їх засуджувати. Як я не засуджую жодну людину, яка лишається і чекає звільнення», - сказав Самойленко.

За словами політика, головне, щоб люди залишилися живими, і так Збройні Сили отримали кращі можливості для дій: «Для мене головне – зберегти максимальну кількість херсонців. І друге – полегшити роботу ЗСУ».

Голова Херсонської облради висловив переконання, що «росія назавжди може бути на Херсонщині тільки у вигляді закопаних солдатів».

Він також висловив віру в те, що «у найближчий час Збройні Сили України звільнять Херсонську область».

Читайте також: Кулеба розповів, коли можуть відбутися переговори Зеленського з путіним.

Реклама Google

Telegram Channel