Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Лучанин вкотре подав до суду позов проти відомого українського гурту, лідер якого воює за Україну на фронті

Волинянин подав до суду на гурт "Антитіла".

Фото ІА Волинські новини.

Лучанин вкотре подав до суду позов проти відомого українського гурту, лідер якого воює за Україну на фронті

Ганьба і сором за таких лучан

У той час, як лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя перебуває на передовій, патентний троль з Луцька Сергій Лапковський знову подав у суд на гурт. Цього разу лучанин просить провести судове засідання у режимі відеоконференції.

Про це фронтмен гурту «Антитіла» повідомив у соцмережах, повідомляє ІА Волинські новини. 

«Пам‘ятаєте, як Сергій Лапковський подав на «Антитіла» в суд за те, що ми використовуємо ноти, тональність і темп в наших піснях?
 Так, не дивуйтеся, цей громадянин «запатентував» ноти, музичні тональності й темп (так, це якимось дивним чином було можливо зробити в нашій прекрасній країні, зауважу, «запатентував» лише в Україні). Привіт Кудіну й «Укрпатенту»! Ми до вас ще доберемося, мерзотники.Так от, цей Лапковський заборонив музикантам створювати пісні в певних тональностях і певному темпі. Він хотів з нас один мільйон гривень за те, що ми створюємо і співаємо власні пісні нібито порушуючи його «патент». Три роки тому ми відбили його атаки. Але тепер почалося знову. Поки ми на передовій, цей громадянин знову подав на нас у суд. Йому допомагають судді з Волині. Я все пам‘ятаю. Зараз, перебуваючи невідомо де, не маючи змоги бути фізично присутнім на засіданні, Лапковський просить суд про нове засідання по відеозв’язку. І викликає нас також у суд. Я хочу перепростити Вельмишановний суд, а саме суддю подільського суду м. Києва Захарчук Світлану Степанівну за нашу відсутність на майбутньому судовому засіданні. Ми маємо певні, якби так сказати правильно, вагомі причини не брати участь у цьому треші», – написав Тарас Тополя.

Поки ми на передовій, цей громадянин знову подав на нас у суд. Йому допомагають судді з Волині.

Музикант опублікував також звернення до суду Сергія Лапковського, в якому, зокрема, йдеться про те, що лучанин просить провести судове засудання у режимі відеоконференції.

«У провадженні Подільського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа No 758/5570/20 за позовом Лапковського С.О. до Тополі Т.В., Сиволапа М.В., Вусика С.О., ТОВ «Антитіла» про захист патентного права та виплату компенсації.

Підготовче судове засідання у справі призначене на 11:00 20.07.2022 р.

На дане судове засідання у справі я не зможу прибути у зв’язку з моєю територіальною віддаленістю від місця знаходження суду, де відбуватиметься засідання.

Я зацікавлений в тому, щоб судове засідання відбулося, у зв’язку з чим прошу суд забезпечити можливість моєї присутності у вищевказаному судовому засіданні шляхом проведення відеоконференції.

Можу взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції з використанням власного технічного засобу через сайт vkz.court.gov.ua з використанням ключа ЕЦП.

З вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку та відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах ознайомлений.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, прошу суд забезпечити проведення судового засідання у справі No758/5570/20, що призначене на 11:00 20.07.2022р., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через сайт vkz.court.gov.ua з використанням ключа ЕЦП», – йдеться у зверненні до суду Лапковського.

Нагадаємо, судовий позов, у якому підприємець з Луцька Сергій Лапковський вимагає від відомого гурту «Антитіла» сплатити мільйон гривень, набув великого розголосу у музичному світі. Лучанин звинуватив музикантів у використанні запатентованої ним ще у 2012 році корисної моделі № 74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції» і подав до суду.

Своєю чергою, музиканти назвали позов абсурдним та наголошували на тому, що йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях.

Натомість, гурт «Антитіла», зокрема Сергій Вусик, Тарас Тополя та Максим Сиволап подали позов на Лапковського С.О. і його спільників. Музиканти вважають справою честі домогтися анулювання «патенту на ноти», аби взагалі виключити подібні справи у майбутньому та примусити виплатити гурту символічну компенсацію розміром в 1 гривню за порушення авторських прав. Таким чином музиканти прагнули створити прецедент, аби надалі подібні ситуації не тривожили музичну спільноту.

Луцький міськрайонний суд не задовольнив позов гурту «Антитіла» щодо порушення авторських прав патентним тролем з Луцька Сергієм Лапковським.

Читайте також: Волинян обурила «кадетська» форма випускників-семінаристів духовного училища УПЦ МП у Володимирі 

Telegram Channel