Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За кордоном перебувають 650 тисяч українських учнів

Сергій Шкарлет.

Фото: mon.gov.ua.

За кордоном перебувають 650 тисяч українських учнів

Під окупацією російських загарбників - понад тисяча шкіл України

Від початку повномасштабної війни і до сьогодні  651 тис. дітей шкільного віку виїхала за межі України, а під російською окупацією опинилися 1 174 школи.  Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтервʼю ​​«Суспільному», передає ТСН.

​​«Від 24-го лютого ми оголосили вимушені канікули на два тижні. З 14 березня МОН розповсюдило рекомендаційний лист і майже 12 800 шкіл розпочали навчання. Так, в змішаному режимі. Були регіони, в яких взагалі не можна було організовувати освітній процес. Це прифронтові області. Але навіть на окупованих територіях ми все одно розпочали роботу», - зазначив він.

На сьогодні 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й  65 відокремлених структурних підрозділів переїхали з тимчасово окупованих територій або з місць, де ведуться активні бойові дії.

Також він повідомив, що у тимчасово окупованому Херсоні із 60 директорів шкіл тільки двоє погодились працювати з окупантами. 

«Більшість шкіл все одно будуть продовжувати освітній процес за українськими стандартами. Ми на зв'язку з освітянами, з директорами обласних департаментів освіти, в тому числі й по військовим адміністраціям, де є тимчасово окуповані території. Намагаємось напрацювати такий механізм, який би зробив освітній процес безпечним», - сказав міністр.

Шкарлет повідомив, що на сьогодні 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й  65 відокремлених структурних підрозділів переїхали з тимчасово окупованих територій або з місць, де ведуться активні бойові дії.

Читайте також: В Україні заборонили публічно крутити російську музику, але не всю.

Реклама Google

Telegram Channel