Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вимушені переселенці подякували луцьким кухарям за смачні обіди (Фото)

Щодня в соціальних їдальнях Луцька харчуються 1600-1700 осіб з числа вимушено переміщених осіб.

Фото: Луцька міськрада.

Вимушені переселенці подякували луцьким кухарям за смачні обіди (Фото)

Мовиться про соціальну їдальню

Починаючи з кінця лютого, коли Україна зазнала російської збройної агресії і коли до Луцька почали прибувати перші переселенці з півдня, центру та сходу країни, у нашому місті з ініціативи міського голови Ігоря Поліщука запрацював проєкт «Соціальна їдальня». Його вдалося реалізувати завдяки фінансовій підтримці благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформує пресслужба Луцької ради.

Першу їдальню було відкрито в гімназії №4. А вже згодом, через велику кількість відвідувачів, виникла потреба в облаштуванні ще однієї – вона запрацювала у школі №26. Згодом, у зв’язку зі зростанням попиту, було відкрито третю та четверту точки харчування – у школах №24 та №9.

 

Щодня в соціальних їдальнях Луцька харчуються 1600-1700 осіб з числа вимушено переміщених осіб. А у квітні-травні були дні, коли приходили на обіди і понад 2,5 тисячі людей. За словами директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторії Майбороди, в їдальнях із початку їхньої роботи уже видано 153 тисячі порцій. На це за весь період часу витратили 3 мільйони гривень з міського бюджету.

 

 

Цікаво, що співпраці з міською радою на такому рівні немає в жодному іншому регіоні країни. А ця послуга надзвичайно потрібна особливо тим, хто нещодавно приїхав із зони бойових дій і перебуває в стресовому стані, не знаючи як діяти далі. Тому й не дивно, що люди, котрі на собі відчули щиру українську гостинність, вдячні луцьким кухарям за смачні і поживні обіди, солодкі десерти та стиглі фрукти.

Читайте також: путін все ще хоче захопити усю Україну: Данілов попередив про тривалу війну

Telegram Channel