Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Серед депутатів-прогульників у час війни, яких позбавили виплат, і двоє волинських мажоритарників

Рух ЧЕСНО наголошує, що неучасть депутата в роботі парламенту без поважних причин свідчить про невиконання ним обов’язків, покладених на нього виборцями.

Фото Дзеркала тижня.

Серед депутатів-прогульників у час війни, яких позбавили виплат, і двоє волинських мажоритарників

Рух ЧЕСНО проаналізував отримані від Управління справами та Регламентного комітету ВРУ списки народних депутатів України, яким припинено нарахування коштів, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, за перші чотири місяці 2022 року

Понад п’ять мільйонів гривень — така від початку 2022 року сума невиплат народним депутатам через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради без поважних причин. За перші чотири місяці 101 парламентарію припинили відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням ними депутатських повноважень.

Прогульники, які не отримали коштів, є у всіх фракціях та депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак найбільший відсоток прогульників від загальної кількості депутатів у фракції — серед представників колишньої ОПЗЖ: там майже 66% нардепів від початку року не отримали «депутатських».

Серед прогульників комітетів — голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та його заступник Микола Тищенко, п’ятий президент України Петро Порошенко, лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, родина Льовочкіних із ПЗЖМ, очільники групи «Відновлення України» Вадим Столар та Ігор Абрамович і багато інших.

Прогульники, які не отримали коштів, є у всіх фракціях та депутатських групах, а також серед позафракційних. У шестірці нардепів, які не виконували своїх обов«язків усі перші чотири місяці цього року -- волинські мажоритарники Ігор Палиця і Степан Івахів.

6 нардепів позбавили нарахувань, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, за всі перші чотири місяці 2022 року. Переважна більшість їх — представники колишньої фракції ОПЗЖ, двоє — позафракційні і колишні «слуги» Людмила Буймістер та Євгеній Шевченко, а також представники групи «За майбутнє», волинські мажоритарники Ігор Палиця і Степан Івахів. Крім того, до цього переліку потрапив і п’ятий президент України, нардеп від ЄС Петро Порошенко, який був у такому ж переліку в листопаді 2019 року, після того, як зміни щодо прогульників набрали чинності.

 

 

 

 

 Читайте також:Волинські олігархи Степан Івахів та Сергій Мартиняк намагалися покинути Україну

Telegram Channel