Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волейбол: у сезоні 2022\23 у єврокубках зіграють три українських клуби

ЄКВ також оприлюднила суми призових.

Фото із сайту cev.eu.

Волейбол: у сезоні 2022\23 у єврокубках зіграють три українських клуби

Європейська конфедерація волейболу опублікувала повний перелік учасників єврокубків у сезоні 2022/23

Жеребкування єврокубків відбудеться 28 червня. За церемонією можна буде споглядати у прямому ефірі, пише сайт volleyball.ua.

Переможець Ліги чемпіонів отримає 500 тисяч євро, фіналіст – 250 тисяч євро, бронзовий призер – 125 тисяч євро.

ЄКВ також оприлюднила суми призових. Вони однакові у чоловічому та жіночому турнірах. Переможець Ліги чемпіонів отримає 500 тисяч євро, фіналіст – 250 тисяч євро, бронзовий призер – 125 тисяч євро. Перемога у кожному матчі групового етапу принесе клубам по 10 тисяч євро, поразка – 5 тисяч євро. Призові за перемогу у Кубку ЄКВ – 80 тисяч євро, за Кубок виклику – 50 тисяч євро.

Що ж стосується українських команд, то у єврокубках їх буде всього три: жіноча команда СК «Прометей» зіграє одразу у груповому раунді Ліги чемпіонів.

А «Епіцентр-Подоляни» (Городок) та ВК «Дніпро-Прометей» – у Кубку Виклику.

Додамо, що за інформацією сайту volleyball.ua, ВК «Дніпро-Прометей» тепер буде базуватися у Чернівцях та носитиме назву СК «Прометей». Це підтверджують і документи з офіційного сайту ЄКВ.

Нагадаємо, що в сезоні 2021\22 СК «Прометей» вперше в своїй історії вийшов до групового раунду ЛЧ та посів останнє місце у групі. ВК «Епіцентр-Подоляни» зупинився на стадії 1\8 фіналу, харківська «Юракадемія» в 1\32 фіналу програла австрійському «Амштеттен», а львівський ВК «Барком-Кажани» – поступився «Любляні» в 1\16 фіналу.

Telegram Channel