Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Зеленський вам бреше»: розсекречено зміст розмови Макрона і путіна перед вторгненням в Україну

Ця телефонна бесіда тривала 9 хвилин та лягла в основу документальної стрічки «Президент, Європа і війна».

Фото із сайту leparisien.fr.

«Зеленський вам бреше»: розсекречено зміст розмови Макрона і путіна перед вторгненням в Україну

9-хвилинний діалог лідерів Франції та росії лягли в основу документального фільму

Французькі ЗМІ розсекретили розмову Еммануеля Макрона і владіміра путіна 20 лютого, за кілька днів до російського вторгнення в Україну.

Ця телефонна розмова тривала 9 хвилин та лягла в основу документального фільму під назвою «Президент, Європа і війна», який транслювався у четвер, 23 червня, на телеканалі France 2, повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на le Parisien.

Розмову тоді ініціював Макрон. Якщо вірити журналістам, то він сказав: «Я хотів би, щоб ви спочатку прочитали мені ситуацію і, можливо, прямо, як і ми обидва, скажіть мені, які ваші наміри». 

Якщо вірити журналістам, розмову тоді ініціював Макрон.

«Що я можу сказати? Ви самі бачите, що відбувається, – відповів Путін і тут же продовжив. – Насправді наш дорогий колега, пан Зеленський, нічого не робить (щодо Мінських домовленостей. – Ред.). Він вам бреше».

Далі, якщо вірити журналістам, путін звинуватив свого французького колегу в бажанні «переглянути домовленості» Мінська і просить врахувати мирні пропозиції сепаратистів. Еммануель Макрон на це відреагував доволі різко: «Я не знаю, де ваш адвокат навчився закону. Я просто дивлюся на тексти і намагаюся їх застосувати! – і далі сказав: – Нам байдуже на пропозиції сепаратистів!».

Далі французький президент намагається переконати російського колегу погодитися на зустріч з президентом США Джо Байденом у Женеві, щоб не допустити ескалації, і фактично витягує з нього відповідь: «Понад усе ми повинні підготувати цю зустріч заздалегідь».

У процесі Єлисейський палац оголосить про майбутній саміт Байдена та путіна, який зрештою не відбудеться. А через чотири дні почнеться російське вторгнення.

Як відомо, Еммануель Макрон часто телефонував до владіміра путіна уже під час вторгнення військо рф на територію України, за що часто піддавався критиці, зокрема від президента Польщі Анджея Дуди.

Читайте також на volyn.com.ua: «Розбомблений волинський пікап на тлі «отполированных пуговиц» (Суб’єктивні замітки)​».

Telegram Channel