Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Як розпочався туристичний сезон на Світязі

Туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

Фото Суспільного.

Як розпочався туристичний сезон на Світязі

Місцеві скаржаться на напівпорожні садиби

Туристичний сезон 2022 у Шацькій громаді зараз не активний. Відпочивальників в рази менше, ніж зазвичай, – розповів Суспільному селищний голова Сергій Карпук. Через повномасштабну війну в громаді запровадили додаткові заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Власники садиб та баз відпочинку на Шацьких озерах чекають туристів. Поблизу озера Світязь здає декілька кімнат Зоя Савонік. Каже: людей у неї ще не було, ціни на житло не піднімали.

 

 

 

«Готуємося, ще не відкривалися. В першу чергу залежить від умов, від війни, від погоди, але погода грає не дуже велику роль, головне війна», – говорить власниця садиби.

Як розповів працівник однієї із баз відпочинку Дмитро Курилюк, туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

«Порівняно із попередніми роками, то дуже мало туристів, з такою ситуацією, що в країні... Надіємося, що таки буде сезон», – додав працівник бази відпочинку, яка нині теж напівпорожня.

Повноводне озеро і порожні пляжі

На пляжах найбільшого та найглибшого озера в Україні – майже порожньо. Поруч з водою можна зустріти поодиноких відпочивальників чи компанії.

 

 Киянин Ігор – військовослужбовець. Приїхав на Світязь разом із родиною, щоб перепочити між ротаціями.

 

 На озері, каже чоловік, йому сподобалося. «Середня температура, не скажу, що дуже тепла, але й не холодна, цілком нормальний сезон», – додав чоловік.

Заходи безпеки для туристів

Через повномасштабну війну і близькість кордону із Білоруссю в Шацькій громаді були змушені змінити правила відпочинку для туристів та запровадити додаткові заходи безпеки.

Зі слів селищного голови, до патрулювання в громаді залучили додаткові сили поліції та військових. «Для підприємців графік роботи до 22:00 лише, без гучної музики, без розважальних заходів.Громадські місця, які приймають відвідувачів повинні забезпечити безпеку, але в нашому регіоні їх дуже мало, бо висока кількість поверхневих вод, не пристосованість торговельних місць, це вказує на те, що в нас укриттів дуже мало», – розповів Сергій Карпук.

Читайте також:Чи продаватимуть цього літа шацькі пончики з чорницею

Telegram Channel