Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Амбітні плани: «Прометей» визначився з турнірами на новий сезон

Україна, Чехія, Єавропа і ще Європа...

Фото пресслужби СК Прометей.

Амбітні плани: «Прометей» визначився з турнірами на новий сезон

Рішення прийнято! У сезоні 2022/23 волейбольна команда «Прометей» виступатиме в найсильнішому дивізіоні чемпіонату Чехії — Екстралізі!

Натомість базуватиметься наш клуб у місті Кутна Гора. Вдячні за організаційну підтримку з боку Федерації волейболу Чехії в особі її віце-президента Мартіна Гержи, інформує пресслужба клубу.

У минулому сезоні в Екстралізі брали участь десять клубів.

У минулому сезоні в Екстралізі брали участь десять клубів: «Дукла» (Ліберец), «Кралово Поле» (Брно), «Оломоуц», «Острова», «Простейов», «Шельми» (Брно), «Олімп» (Прага) ), «Сокіл» (Фрідек-Містек), «Сокіл» (Штернберк), «Пршеров».

Чемпіонський титул виграв «Простейов», який переміг у фінальній серії «Кралово Поле» 3-1 (3:1, 3:0, 2:3, 3:1). Третє місце посіла «Дукла».

Точну кількість учасників та регламент майбутнього розіграшу вищезгаданих змагань ми повідомимо додатково.

Нагадаємо, що президент «червоно-білих» Володимир Дубинський назвав учасників Професіональної волейбольної Ліги України сезону 2022/23. Серед восьми жіночих команд буде і СК «Прометей», який раніше носив назву — Академія «Прометей».

nullbaltaksa

 Раді повідомити про те, що «червоно-білі» матимуть можливість проявити себе і в найпрестижніших європейських клубних змаганнях — Лізі чемпіонів ЄКВ, де почнуть свої виступи відразу з групового етапу.

- Ми мали достатній рейтинг, аби одразу кваліфікуватися до групового раунду Ліги чемпіонів, - розповіла генеральний менеджер СК «Прометей» Марія Александрова. - Сьогодні організатори, змінивши схему проведення турніру, відкрили більше можливостей для колективів, які беруть у ньому участь. Раніше було непросто пробитися до вісімки найкращих: посівши найгірше друге місце або будь-яке третє чи четверте, ти завершуєш виступи у змаганнях. Тепер все по-іншому. Всього буде п'ять груп по чотири клуби. Перші автоматично потраплять до чвертьфіналу. Другі місця та найкраща третя команда гратимуть плей-оф (вдома/на виїзді). Переможці цих пар теж виходять до 1/4 фіналу, остаточно формуючи вісімку кращих клубів Європи. Хочу зазначити, що решта третіх колективів основної сітки ЛЧ потрапить до 1/4 Кубка ЄКВ.

Марія Володимирівна додала, що «Прометей» також запросили до участі в Середньоєвропейській лізі (MEVZA). Тож, на нашу команду та її вболівальників очікує насичений запеклими баталіями сезон.

Середньоєвропейська ліга (MEVZA) — це щорічний волейбольний турнір команд країн-членів Середньоєвропейської волейбольної зональної асоціації, яка була заснована 19 жовтня 2002 року в Швехаті (Австрія). У різні роки у змаганнях брали участь найсильніші за підсумками національних чемпіонатів клуби Австрії, Угорщини, Словаччини, Словенії, Хорватії та Чехії. У сезоні 2019/2020 у чемпіонаті також грали колективи Боснії та Герцеговини.

Читайте також: Найпопулярніша українська волейболістка перебралася в Польщу (Відео)

Telegram Channel