Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волинь привезли кілька десятків тонн гуманіторної допомоги. Що саме

Наступного тижня також очікуємо на гуманітарні вантажі з інших країн Європи.

Фото: Волинська облрада.

На Волинь привезли кілька десятків тонн гуманіторної допомоги. Що саме

Гуманітарний вантаж із Німеччини

Голова Волиньради Григорій Недопад та його уповноважена особа з питань гуманітарної допомоги Олександр Кулаков зустріли медичний гуманітарний вантаж із Німеччини.

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у Фейсбук.

Понад 20 тонн медикаментів на загальну суму більше 120 тисяч євро зібрали за сприяння потужної німецької корпорації Stiftung Mainzer Herz.

Понад 20 тонн медикаментів на загальну суму більше 120 тисяч євро зібрали за сприяння потужної німецької корпорації Stiftung Mainzer Herz.

За словами Григорія Недопада, ці лікарські засоби доправлять трьом десяткам шпиталів у шість регіонів.

«Це одна з першочергових потреб сьогодні. Війна триває, поранених багато, тому якісне надання медичної допомоги на передовій та у військових госпіталях – надзвичайно важливо. Зараз ми працюємо над організацією логістики цього вантажу по Україні», – зауважив він.

 

«Спільно з обласною радою впродовж тривалого часу ми визначали потребу: збирали заявки по шпиталях різних регіонів України, комунікували безпосередньо із головними лікарями. Завдяки нашим волонтерам, які постійно перебувають у Німеччині, ми вели перемовини з німецькою стороною. За підтримки обласної ради також було вирішено чимало організаційних питань, зокрема, й безперешкодний перетин кордону, адже ліки потребують особливого температурного режиму зберігання», – додав Олександр Кулаков.

Він також розповів, що цей медичний вантаж збирався по усій території Німеччини і остаточно формувався у Франкфурті. Далі – один із логістичних хабів у польському Хелмі, а вже звідти, за сприяння благодійників, гуманітарну допомогу доставили до Луцька.

 

«Я щиро вдячний нашим партнерам за посильну допомогу, адже це не перший вантаж, що доправили на Волинь з Німеччини. Наступного тижня ми також очікуємо на гуманітарні вантажі з інших країн Європи», – зауважив голова Волиньради Григорій Недопад.

 

Читайте також: На Волині захисникам України передали автомобілі, вилучені під час розслідування продажу гуманітарної допомоги (Фото)

Telegram Channel