Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Після української «Богдани» зникають... москалі (Відео)

САУ «Богдана» є розробкою Краматорського заводу важкого верстатобудування.

Фото РНБО України.

Після української «Богдани» зникають... москалі (Відео)

Тільки потужна зброя в руках наших мужніх воїнів здатна захистити країну

Головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний подякував розробникам САУ «Богдана», яка ефективно знищила ворога на українському острові Зміїний.

Самохідна артилерійська установка «Богдана» 155 «натівського» калібру на 100% українського виробництва була готова виконувати бойові завдання вже у 2017-2018 році, але влітку 2019 року проєкт був зупинений, фінансування анульоване, а випробування заблоковані.

В результаті, російське вторгнення в лютому 2022 року ми зустріли лише з одним зразком «Богдани», яка здатна «натівськими» снарядами ефективно знищувати ворога на відстані понад 40 кілометрів і за своїми характеристиками не поступається іноземним зразкам.

Російське вторгнення в лютому 2022 року ми зустріли лише з одним зразком «Богдани», яка здатна «натівськими» снарядами ефективно знищувати ворога на відстані понад 40 кілометрів і за своїми характеристиками не поступається іноземним зразкам.

Ця страшна війна повинна навчити нас насамперед робити висновки з бездарно втраченого часу та ресурсів і зрозуміти очевидні безальтернативні пріоритети, – тільки потужна зброя в руках наших мужніх воїнів здатна захистити та звільнити країну. Ефективна ж українська зброя – це запорука нашої незалежності та суверенітету!

Навіть в умовах війни є можливості відновлення виробництва українських артилерійських та ракетних систем. Маю велике сподівання, що це буде реалізовано.

На 

 та сама САУ «Богдана». 2018 рік. У 2022 вона, на жаль, і досі одна.

Олександр

, екссекретар РНБО, політик і державний діяч.

Читайте також на volyn.com.ua: «Розбомблений волинський пікап на тлі «отполированных пуговиц» (Суб’єктивні замітки)​».

Telegram Channel