Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Угіс Крастіньш: «Питання призових для збірної України стоїть, образно кажучи, на десятому місці»

Слабких команд на чемпіонаті світу точно не буде.

Фото із сайту volleyball.ua.

Угіс Крастіньш: «Питання призових для збірної України стоїть, образно кажучи, на десятому місці»

Головний тренер чоловічої збірної України з волейболу Угіс Крастіньш поділився очікуваннями від ЧС

Про це пише сайт Трибуна.юа.

ЧС пройде з 26 серпня по 11 вересня.

- Всім відомо, що за перемогу чи високе місце у престижному турнірі покладаються непогані призові гроші. Яке значення наразі це має для вас та ваших підопічних?

– Якщо чесно, то це питання для нас завжди стоїть не те що на першому чи другому місцях, а образно кажучи, на десятому. Граючи за національну збірну, я впевнений, кожен волейболіст мріє передусім про престиж своєї країни. Про те, щоби на честь його перемоги грав державний гімн країни.

З іншого боку, будь-які призові для України в цей період були б не зайвими, оскільки багато спортсменів, тренерів та просто громадяни країни роблять пожертвування до фонду допомоги Збройним Силам України.

- Слабких суперників на чемпіонаті світу не буде?

– Так, саме це я хочу сказати. Нехай вболівальників не вводять в оману назви країн деяких учасників майбутнього чемпіонату, яким чомусь наперед відводять роль аутсайдерів. Якщо вони відібралися сюди, то грати вони вміють, причому на найвищому рівні.

Візьмемо групу А, де буде представлена збірна України. Фаворитами тут, безперечно, є екс-чемпіони Європи волейболісти Сербії. Але якщо взяти команди Тунісу та Пуерто-Ріко, то вони незмінно виступали у фінальних турнірах на чотирьох попередніх чемпіонатах світу.

Їхні провідні волейболісти грають у сильних клубах різних континентів, тож у волейбол навчилися грати скрізь.

А тепер дайте подивимося на нинішню Лігу націй. Хто міг би подумати, що Китай обіграє триразових олімпійських чемпіонів збірну Бразилії з рахунком 3:0? Є ще ціла низка інших несподіваних результатів. Тому треба дуже серйозно готуватись до гри з кожним суперником.

Слабких команд на чемпіонаті світу точно не буде, – сказав Крастіньш.

ЧС пройде з 26 серпня по 11 вересня.

Читайте також: Львівські «Кажани» приєдналися до польської волейбольної PlusLiga!

Telegram Channel