Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Шольц розповів, коли путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну

Олаф Шольц.

Фото: УНН.

Шольц розповів, коли путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін готувався до війни з Україною близько року. Через тривале планування російський диктатор зможе вести затяжний наступ

Про це канцлер Німеччини розповів в ефірі щотижневої новинної програми «Обличчя нації». Повідомляється, що кореспондентка Маргарет Бреннан зустрілася з Олафом Шольцом під час саміту НАТО в Мадриді, передає 24 Канал.

Шольц зазначив, що під час саміту світові лідери наголошували на факті, що війна на території України затягнулася на більш ніж 4 місяці. Тим часом Росія використовує свою вогневу міць, щоб досягти дрібних успіхів. За оцінками розвідки США, наразі держава-агресорка окупувала близько 20% території України.

На питання, коли у Путіна завершиться ресурс, Шольц відповів невпевнено.

Рішення вести цю війну було прийнято за рік до її початку або, можливо, раніше, тому що він готувався до неї. І тому він зможе продовжувати війну дуже довго.

«Насправді ніхто не знає (коли у Путіна закінчаться кошти та зброя – ред.), але тривале планування свідчить про те, що він готовий до затяжних воєнних дій», – зазначив канцлер Німеччини.

Німецький лідер зазначив, що Путін є представником великої країни, де проживає чимало людей. Тож він справді може дозволити собі тривалу і жорстоку війну, до якої готувався дуже довго.

«Я думаю, що рішення вести цю війну було прийнято за рік до її початку або, можливо, раніше, тому що він готувався до неї. І тому він зможе продовжувати війну дуже довго», – наголосив він.

Шольц підкреслив, що хоча Путін не визнає цього факту, Росія відчуває на собі вплив західних санкцій.

«Це відбувається з не настільки розвиненою країною, яка справді потребує всіх технологій з решти світу, щоб мати відповідний рівень життя», – зазначив він.

Наразі, за словами Шольца, Німеччина докладає усіх зусиль, щоб зменшити суму, яку сплачує Росії за енергоресурси.

Читайте також: Майбутні кроки України щодо вступу в ЄС та сьомий санкційний пакет проти рф: Кулеба провів переговори з Боррелем.

Telegram Channel