Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
ЗСУ залишили Лисичанськ після важких боїв

Фото: УНІАН.

ЗСУ залишили Лисичанськ після важких боїв

Водночас українські захисники наголосили: вони обов'язково повернуться у місто й звільнять його

Генеральний штаб повідомив, що ЗСУ 3 липня залишили Лисичанськ після важких боїв, передає 24 Канал. Продовження оборони Лисичанська призвело б до фатальних наслідків. Рішення про відхід ухвалили, аби зберегти життя українських героїв.

«Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів. Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід», – мовиться у повідомленні.

Російські окупанти мали кратну перевагу в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі. У Генштабі ЗСУ наголосили, що, на жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму. Потрібні також матеріально-технічні ресурси.

Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід.

Водночас боротьба триває. Українські захисники та захисниці звільнять від російських окупантів кожен український населений пункт. Лисичанськ – це Україна. Назавжди.

Сергій Гайдай – голова Луганської ОВА – закликав українців не розганяти зраду.

«Коли пишете: здали, злили, покинули – думайте, перш за все, про ціну наближення нашої перемоги, про бійців, які тримали оборону міста, дехто – ціною власного життя», – заявив Гайдай.

Читайте також: «Битву за Донбас не закінчено, ЗСУ звільнять землі України від ворога: Міноборони«.

Реклама Google

Telegram Channel