Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Новий опалювальний сезон: в уряді розповіли, чи підвищуватимуть тарифи на послуги ЖКГ

В сховищах є 10 мільярдів кубів газу.

Фото ілюстративне.

Новий опалювальний сезон: в уряді розповіли, чи підвищуватимуть тарифи на послуги ЖКГ

До кінця наступного опалювального сезону 2022-2023 років тарифи на послуги ЖКГ змінюватись не будуть. Водночас зимовий період для українців буде непростим

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю lb.ua, передає Прямий.

«Перше – важливий меседж: до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде. Ми це задекларували, ми цього будемо дотримуватися. Це важливо. Люди мають бути впевнені, що спокійно пройдуть цю зиму», – повідомив Шмигаль.

Водночас, за його словами, зима для українців буде непростою, про що говорять «не лише в Україні, а й європейські керівники урядів». «Тому, зважаючи на війну, зважаючи на те, як росія поводиться щодо України та Європи, ми не очікуємо легких рішень і легкого проходження цього опалювального сезону. Хто зараз поспішає переорієнтуватись на альтернативні джерела, хто встигає підготувати й утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи. При цьому хочу запевнити, що держава виконувала і буде виконувати свої зобов’язання», – наголосив прем’єр-міністр України.

Водночас, за його словами, зима для українців буде непростою, про що говорять «не лише в Україні, а й європейські керівники урядів». «Тому, зважаючи на війну, зважаючи на те, як росія поводиться щодо України та Європи, ми не очікуємо легких рішень і легкого проходження цього опалювального сезону. Хто зараз поспішає переорієнтуватись на альтернативні джерела, хто встигає підготувати й утеплити свої будинки – це правильний рух, правильні підходи. При цьому хочу запевнити, що держава виконувала і буде виконувати свої зобов’язання», – наголосив прем’єр-міністр України.»

Тим часом, за даними Шмигаля, в сховищах є 10 мільярдів кубів газу. Крім того, «було поставлено завдання Міністерству енергетики і НАК «Нафтогаз» закачати 19 мільярдів кубів до початку опалювального сезону».

«Ми сьогодні працюємо над видобутком і завезенням в Україну енергетичного вугілля. Для прикладу, Австралія передала 70 тисяч тонн енергетичного вугілля, яке сьогодні вже в дорозі в Україну. Але крім цього, в нас є власний видобуток, що дозволяє накопичити достатню кількість», – додав глава уряду.  агадаємо, в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації Кабінет Міністрів України подав до Верховної ради проєкти законів щодо заборони підвищувати тарифи на газ, розподіл газу, тепло та гарячу воду під час воєнного стану.

Як відомо, заступник керівника Офісу президент Кирило Тимошенко заявив, що Кабінет Міністрів зафіксував вартість реалізації природного газу виробникам теплової енергії для того, щоб уникнути кризи тарифів.

Раніше в Офісі президента пояснили, чи змінюватимуться тарифи на газ.

До слова, газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» з 1 червня встановила нові ціни на природний газ для підприємств теплокомуненерго, проте на тарифах для населення це не повинно позначитися. До того ж через повномасштабне вторгнення російської федерації Кабінет Міністрів зберіг чинні тарифи на електроенергію для українців ще на пів року.

Читайте також у нас: «Шмигаль розповів, скільки грошей щомісяця іде на утримання армії«.

Реклама Google

 

Telegram Channel