Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Кропива ти моя, кропива... Жували стебла 30 хвилин

Учасники конкурсу їдять кропиву на час. Журі вимірює загальну висоту пекучих рослин, спожитих "спортсменами" за пів години.

Фото WalesOnline.

Кропива ти моя, кропива... Жували стебла 30 хвилин

Усесвітній конкурс із поїдання кропиви, World Nettle Eating Contest, - щорічне традиційне свято у британському Дорсеті

Учасники жують пекучу рослину на час: журі вимірює загальну висоту стебел кропиви, спожитих «спортсменами» за 30 хвилин. Про це розповідає Високий Замок.

Цього року змагання проходили не лише серед чоловіків, а й серед жінок. Відважна Лінді Роджерс за 30 хвилин з'їла 12,8 метра кропиви, що принесло їй перемогу на конкурсі. А серед чоловіків неперевершеним виявився учасник, на ім'я Наял, який за пів години спожив стебла кропиви загальною вистою аж 16,4 метра!

За інформацією BBC, організатор унікального чемпіонату Раян Стронг вручив «королеві й королю кропиви» великі гарні кубки.

Цього року змагання проходили не лише серед чоловіків, а й серед жінок. Відважна Лінді Роджерс за 30 хвилин з'їла 12,8 метра кропиви, що принесло їй перемогу на конкурсі. А серед чоловіків неперевершеним виявився учасник, на ім'я Наял, який за пів години спожив стебла кропиви загальною вистою аж 16,4 метра!За інформацією BBC, організатор унікального чемпіонату Раян Стронг вручив «королеві й королю кропиви» великі гарні кубки.

Переможець серед чоловіків, на ім'я Наял, за 30 хвилин з'їв аж 16,4 метра стебел кропиви.
Переможець серед чоловіків, на ім'я Наял, за 30 хвилин з'їв аж 16,4 метра стебел кропиви.

 «Їсти треба чимшвидше. Тоді пече не так сильно»

Уперше конкурс відбувся 1996 року. Подейкують, після того, як два місцеві фермери посперечалися, у кого з них на присадибній ділянці кропива вища…

Як розповів головний організатор чемпіонату, існують певні «хитрощі», що допомагають учасникам їсти кропиву. «Це не та рослина, яку охоче кладемо до салату, - визнав Раян Стронг. - Один із секретів її споживання - робити це чимшвидше. Тоді пече не так сильно».

Читайте також у нас: «Семиразова чемпіонка України повертається в бокс зі служби в поліції«.

Telegram Channel