Кропива ти моя, кропива... Жували стебла 30 хвилин
Усесвітній конкурс із поїдання кропиви, World Nettle Eating Contest, - щорічне традиційне свято у британському Дорсеті
Учасники жують пекучу рослину на час: журі вимірює загальну висоту стебел кропиви, спожитих «спортсменами» за 30 хвилин. Про це розповідає Високий Замок.
Цього року змагання проходили не лише серед чоловіків, а й серед жінок. Відважна Лінді Роджерс за 30 хвилин з'їла 12,8 метра кропиви, що принесло їй перемогу на конкурсі. А серед чоловіків неперевершеним виявився учасник, на ім'я Наял, який за пів години спожив стебла кропиви загальною вистою аж 16,4 метра!
За інформацією BBC, організатор унікального чемпіонату Раян Стронг вручив «королеві й королю кропиви» великі гарні кубки.
Цього року змагання проходили не лише серед чоловіків, а й серед жінок. Відважна Лінді Роджерс за 30 хвилин з'їла 12,8 метра кропиви, що принесло їй перемогу на конкурсі. А серед чоловіків неперевершеним виявився учасник, на ім'я Наял, який за пів години спожив стебла кропиви загальною вистою аж 16,4 метра!За інформацією BBC, організатор унікального чемпіонату Раян Стронг вручив «королеві й королю кропиви» великі гарні кубки.
«Їсти треба чимшвидше. Тоді пече не так сильно»
Уперше конкурс відбувся 1996 року. Подейкують, після того, як два місцеві фермери посперечалися, у кого з них на присадибній ділянці кропива вища…
Як розповів головний організатор чемпіонату, існують певні «хитрощі», що допомагають учасникам їсти кропиву. «Це не та рослина, яку охоче кладемо до салату, - визнав Раян Стронг. - Один із секретів її споживання - робити це чимшвидше. Тоді пече не так сильно».
Читайте також у нас: «Семиразова чемпіонка України повертається в бокс зі служби в поліції«.