Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чемпіон світу з джиу-джитсу з Волині отримав президентську стипендію

Наша гордість!

Фото: Спортивний Комітет України.

Чемпіон світу з джиу-джитсу з Волині отримав президентську стипендію

Виплати також буде отримувати тренер, який виховав чемпіона, Ігор Юхименко

25-річному спортсмену з Волині Богдану Мочульському, який торік отримав звання чемпіона світу з джиу-джитсу, призначили стипендію президента України, – повідомили в обласному управлінні спорту.

Виплати також буде отримувати тренер, який виховав чемпіона, Ігор Юхименко.

В Указі президента зазначили, що стипендію призначають видатним спортсменам України з неолімпійських видів спорту та їх тренерам. Всього у списку – пів сотні стипендіатів. Богдан Мочульський удостоївся стипендії у розмірі дев'яти прожиткових мінімумів.

Богдан Мочульський удостоївся стипендії у розмірі дев'яти прожиткових мінімумів.

Наразі волинянин знову представляє область та Україну на світовому рівні. У місті Бірмінгем (США) тривають міжнародні змагання з неолімпійських видів спорту планетарного масштабу. Вони відбуваються раз на чотири роки, як і Олімпіада.

Наприкінці липня 2021 року Богдан Мочульський став чемпіоном Європи з джиу-джитсу серед дорослих та автоматично забезпечив собі ліцензію на участь у Всесвітніх іграх в 2022 році.

У 2017-му році спортсмен став переможцем на Всесвітніх іграх 2017 року у Вроцлаві у ваговій категорії до 62 кг. У 2019-му – чемпіон світу в серед дорослих.

Читайте також:Через війну в Україні загинули 89 спортсменів та тренерів

Telegram Channel