Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Берестечко навколішки зустріло загиблого воїна Сергія Ляшука (Фото)

Світла пам’ять воїну!

Фото Євгенії Харків.

Берестечко навколішки зустріло загиблого воїна Сергія Ляшука (Фото)

Чоловікові було лише 42 роки. Проводжали воїна на Небеса дорослі і діти

Життя було сповненим найгарніших планів і мрій, які з одруженням Сергій будував перед війною. Але він дуже хотів миру Україні, тому коли настав час бороти її від російської орди, пішов у пекло не вагаючись ні хвилини.

Із такими оборонцям, яким був наш Сергій, Україна буде. Надійний, впевнений, порядний, доброзичливий…Не забудемо його справжнім чоловіком. Низько вклоняємося й світлій пам’яті і висловлюємо співчуття сім’ї і родині, - розповіла про героя заступниця Берестечківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту і соціального захисту Валентина Залевська.

Берестечко зустріло мужнього воїна 68-ої єгерської бригади Сергія Ляшука на колінах. Дорогу люди встелили квітами, а від жалю за молодою долею не стримували сліз. 

Прощалися з захисником у центрі міста, на площі Незалежності.Панахиду служили 9 священнослужителів Православної церкви України на чолі з деканом Берестечківського благочиння, настоятелем Свято-Духівського храму м. Берестечко о. Володимиром Курчином. Цей священник виріс разом із Сергієм, тому дорожитиме багатьма гарними спогадами про нього.

Недавно Сергій просив хлопців не їхати до нього. Мовляв, на Донеччині дуже гаряче від обстрілів, боїв… Волонтери все ж дісталися якнайближче, щоб туди доставити передачу. Захисник її так і не отримав. 

Прощальні слова від земляків зворушливо й вдячно промовили голова Берестечківської міської ради Ігор Грудзевич, а також друг загиблого, учасник війни на Донбасі, а тепер волонтер Олександр Пачковський. 
Ще недавно Сергій просив хлопців не їхати до нього. Мовляв, на Донеччині дуже гаряче від обстрілів, боїв… Волонтери все ж дісталися якнайближче, щоб туди доставити передачу. Захисник її так і не отримав. 

2 липня Берестечко отримало сумну звістку: Сергія вже немає серед живих! Сергій Ляшук народився в с. Піски, що тепер у Берестечківській територіальній громаді. Останнім часом із дружиною Валентиною проживав у с. Перемиль. Там сім’я сьогодні востаннє побачить його в рідному домі.
Хоронитимуть героя завтра у с.Піски. Прощальна молитва розпочнеться в Свято-Георгіївському храмі, об 11.00 годині.

Сергій Ляшук – уже четвертий захисник із Берестечківської округи, який віддав життя за Україну в боротьбі з рашистами. Недавно місто провело у Вічність Андрія Семеновича. У АТО загинули Юрій Данилюк і Микола Вільчинський.

… На похороні Сергія Ляшука у труну сумно заглядала Валерія Вільчинська, донечка Миколи Вільчинського. В червні місяці чотири роки тому в глибокій скорботі жителі Берестечківської округи горювали за її татусем. Тоді дівчинці було лише півтора місяці. Найрідніший вспів охрестити її, та через проклятих москалів вони більше ніколи не побачаться…

Фото Євгенії ХАРКІВ і Галини ДМИТРУК.

 

 Читайте також: Останню дорогу додому встелили квітами: у громаді на Волині попрощалися із загиблим на війні Героєм (Фото)

 
 

 

Фото Євгенії Харків і Галини Дмитрук. 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel