Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Волинській митниці розповіли, скільки гуманітарної допомоги надійшло на Волинь

Волинські митники передають конфісковані товари військовим.

Фото volyn.com.ua.

У Волинській митниці розповіли, скільки гуманітарної допомоги надійшло на Волинь

В.о. начальника митниці Микола Татарчук під час брифінгу також повідомили, як його відомство підтримує українських захисників

З початку війни через нашу область в Україну ввезли понад 139 тисяч тонн гуманітарних вантажів. Крім того, Волинська митниця передала ЗСУ конфіскованих речей на 25 мільйонів гривень. Як розповів Микола Татарчук, найбільше військових цікавили позашляховики та буси. Щоправда, запас цих автомобілів вичерпався у перші дні війни. Митники обіцяють, що і надалі при першій ж нагоді передаватимуть ці машини на фронт. Також пан Татарчук зазначив, що кожен українець може через митницю презентувати нашим військовим придбану в ЄС автівку без сплати мита. Тим паче, що на час брифінгу в черзі на перетин кордону на Волині чекали водії 200 таких машин.

Є варіант відмовитися від авто на користь держави, адже багато військових частин потребують транспорту

«Якщо авто стоять в Польщі і їх розмитнення не є рентабельним, люди можуть повернути їх продавцям. Якщо ж власникам під силу заплатити митні платежі, то можна ввезти автомобілі у режимі імпорту та користуватися... Також є варіант відмовитися від авто на користь держави, адже багато військових частин потребують транспорту», – розповів Микола Татарчук.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel