Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні подорожчала «автоцивілка»

Збільшують розмір страхових виплат за ОСЦПВ.

Фото ілюстративне.

В Україні подорожчала «автоцивілка»

Новий розмір страхових сум буде діяти для договорів, укладених після 1 липня 2022 року

Нацбанк України переглянув умови обов’язкового страхування цивільноправової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ): від 1 липня 2022 року збільшиться розмір страхових сум. За шкоду, заподіяну майну потерпілого, виплачуватимуть до 160 000 гривень (+30 000 грн). У випадках, коли при ДТП завдано шкоду здоров'ю або життю учасників, розмір компенсації збільшено до 320 000 гривень (+60 000 грн). Про це повідомляє AUTO.RIA.

 

 Очевидно, що таке збільшення лімітів вплине і на вартість страхового поліса, але в самому регуляторі запевняють, що подорожчання буде несуттєвим. Останніми місяцями ми можемо помітити суттєве збільшення цін на деталі та компоненти для автомобілів, тому зростання страхових лімітів буде цілком очікуваним та логічним рішенням.

Також регулятором був переглянутий максимальний розмір компенсації у разі оформлення ДТП з використанням європротоколу. Тепер він становить 80 000 гривень (+30 000 грн). За оцінками МТСБУ у близько 95% страхових подій розмір заподіяної шкоди не перевищує цю суму. При цьому, варто пам'ятати, що європротокол не може використовуватись якщо під час ДТП була заподіяна шкода здоров'ю або життю людей.

Читайте також: Українців попереджають про нову шахрайську схему, пов'язану з «Новою поштою».

 

Telegram Channel