Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У громаді на Волині хочуть перейменувати 45 вулиць

До обговорення залучили філологів та вчителів.

Фото Володимирської міськради.

У громаді на Волині хочуть перейменувати 45 вулиць

5 липня у Володимирській міській раді відбулось засідання щодо перейменування вулиць населених пунктів громади

Цього разу до обговорення були запрошені вчителі української мови шкіл громади, які перевірили запропоновані варіанти нових назв вулиць на стилістичні, лексичні та інші помилки, повідомляють на сайті Володимирської міської ради. 

Начальник управління містобудування та архітектури Андрій Трофимук озвучив список 45-ти назв вулиць міста та сіл громади, які пропонуються до перейменування та ознайомив присутніх із пропозиціями нових назв, які попередньо були напрацьовані робочою групою.

Завтра, о 9.00 відбудеться чергове засідання робочої групи, на якому розглянуть доопрацьовані варіанти назв та затвердять їх остаточний перелік.

Педагоги погодили можливі варіанти нових назв вулиць, внісши уточнення щодо вулиці Острівецької (раніше пропонувалось Островецька) та до вулиць, які у своєму найменуванні містять числівники чи абревіатуру: приміром, запропоновану назву вулиці 39-го ЗРП замінили на «39-го полку».

Завтра, о 9.00 відбудеться чергове засідання робочої групи, на якому розглянуть доопрацьовані варіанти назв та затвердять їх остаточний перелік. Нагадаємо, що проголосувати за запропоновані варіанти, або ж внести свою пропозицію можна буде шляхом заповнення Google-анкети або ж письмового варіанту анкети у ЦНАПі. Пропозиції прийматимуться протягом місяця, а обговорення перейменування вулиць загалом триватиме два місяці.

Читайте також: Жителів волинського міста закликали бути особливо обачними на залізниці.

Реклама Google

Telegram Channel