Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Спрогнозували, скільки коштуватиме відбудова Маріуполя

У місті - самі руїни.

Фото: Укрінформ.

Спрогнозували, скільки коштуватиме відбудова Маріуполя

Також визначили, скільки часу для цього знадобиться

«Відбудова Маріуполя коштуватиме понад 14 млрд доларів. Повне відновлення міста займе 7-10 років», -  повідомила Маріупольська міськрада із посиланням на міського голову Вадима Бойченка, передає Укрінформ.

За словами мера, через війну у місті знищено чи пошкоджено 1356 багатоповерхових будинків, розбомблено 40% приватних будинків. Більшість із них не підлягають реконструкції. Тому у планах – будівництво нових об’єктів.

«Експерти попередньо оцінюють вартість відновлення інфраструктури у понад 14 млрд доларів для проживання там 220 тисяч людей. Остаточна цифра буде названа після оцінки зруйнованих будинків після деокупації. Про готовність допомагати у відбудові вже заявив Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес», - уточнив Бойченко.

Відбудова Маріуполя коштуватиме понад 14 млрд доларів. Повне відновлення міста займе 7-10 років.

Він зазначив, що вже йде співпраця з різними експертами з міст, які були зруйновані під час Другої світової війни - це Гданськ, Варшава, Дрезден, Роттердам.

«Вивчаємо їх досвід відбудови. Сподіваємося, що у «плані Маршала» для всієї країни буде окремий розділ для Маріуполя. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському, Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн та ЄІБ за постійну увагу до нашого міста. Вірю, спільно ми відродимо Маріуполь та зробимо його ще кращим», - зазначив очільник міста.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: Приблизно мільйон українців отримують бойовий та військовий досвід – Данілов.

Telegram Channel