Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Роботодавці в Україні більше не платитимуть зарплату мобілізованим?

За мобілізованими, призовниками і резервістами зберігатиметься лише місце роботи і посада.

Фото: Reuters.

Роботодавці в Україні більше не платитимуть зарплату мобілізованим?

Роботодавці більше не платитимуть зарплати працівникам, мобілізованим чи призваним на військову службу під час дії воєнного стану. Верховна Рада ухвалила відповідні зміни до законодавства

Верховна Рада затвердила зміни у законодавстві, згідно з якими роботодавці не платитимуть зарплату мобілізованим на військову службу під час воєнного стану. Документ має ще підписати Президент України. Про це пише DW.

Таким чином, за військовослужбовцями, які були призвані на службу, не зберігатиметься середня зарплата, яку вони гарантовано отримували від роботодавця під час воєнного стану.

Депутати проголосували за законопроєкт, який вносить зміни до деяких законів щодо оптимізації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Депутати проголосували за законопроєкт, який вносить зміни до деяких законів щодо оптимізації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Наразі за всіма військовослужбовцями зберігається трудове місце, середній заробіток та посада на час військового становища. Якщо Президент України підпише закон, то за призовником зберігатиметься лише посада та місце роботи.

За словами співавторки закону та авторки поправок, депутата фракції «Слуга Народу» Галини Третьякової, це неправильно, що роботодавці повинні платити працівникові зарплату, коли він мобілізований або служить за контрактом у ЗСУ.

«Ця практика, щоб військовослужбовець роботодавець продовжував платити зарплату після мобілізації, виникла у 2014 році. Тоді мобілізованих було не так багато, а державний бюджет був не в змозі або політичної волі достатньо фінансувати військових», — пояснила вона.

Свою позицію Третьякова пояснила тим, що зараз мобілізований військовослужбовець отримує 30 тисяч гривень грошового забезпечення, а якщо він бере участь в активних бойових діях, то 100 тисяч гривень. Потрібно знімати ношу з роботодавця, оскільки вони й так сплачують податки, коштом чого формується утримання українських військових.

Читайте також: «путін заявив, що рф «всерйоз поки що нічого не починала» у війні«.

Реклама Google

 

Telegram Channel