Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чи надійно захищена Рівненська АЕС?

25 червня обмежили проїзд до РАЕС.

Фото: rivnepost.rv.ua.

Чи надійно захищена Рівненська АЕС?

Загалом Вараш перебуває під надійним контролем оперативного угруповання військ «Волинь», а ще посадовці наголошують, що питання на контролі у глави держави

Атомна електростанція, що знаходиться поряд із державним кордоном, з перших днів війни є предметом особливого занепокоєння. Розмови про те, чи надійно захищена станція від можливого ракетного обстрілу або захоплення ворожим десантом, «підігріла» історія з нещодавнім відстороненням від виконання своїх обов’язків директора РАЕС Павла Павлишина. Чи зроблено все можливе, аби максимально захистити станцію? З цим запитанням Рівне Вечірнє звернулося до відповідальних посадових осіб..

Олександр Мензул, міський голова Вараша:

— Із перших днів повномасштабного вторгнення наша громада почала готуватися до оборони, із кожним днем ми її посилюємо. Нині у нас достатньо сил і техніки, безпеку (зокрема і РАЕС) забезпечують військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії та інших підрозділів. Де було потрібно, там було влаштовано інженерні засоби оборони, а також мінні загородження. Ми, як місцева влада, усіляко сприяємо нашим захисникам, постійно спілкуємося з районною й обласною військовими адміністраціями. На Рівненській АЕС також із перших днів докладають зусиль для посилення оборони. Тому можу запевнити, що ситуація на території громади під постійним контролем.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

— Охорону Рівненської АЕС підсилили ще на початку війни. А днями ще додали особовий склад, і техніку. Загалом Вараш перебуває під надійним контролем оперативного угруповання військ «Волинь», командувач Володимир Кравченко приділяє особливу увагу охороні об’єкта. Військові та інші суб’єкти оборони області несуть там посилену службу. Наразі ситуація спокійна. АЕС працює в плановому режимі.

Олексій Данилов, секретар РНБО у програмі «Великий Львів»:

— На засіданні ставки Верховного головнокомандувача уже давно порушувалося питання щодо захисту Рівненської АЕС. Адже вона знаходиться за 52 кілометри від кордону з Білоруссю. Це питання зараз на контролі у президента України Володимира Зеленського. Ми приділяємо цьому максимальну увагу.

– РАЕС знаходиться за 52 кілометри від кордону з Білоруссю. Це питання зараз на контролі у президента України Володимира Зеленського. Ми приділяємо цьому максимальну увагу, -- повідомив секретар РНБО Данилов.

 

 

 

 Додамо, що 25 червня обмежили проїзд до РАЕС. По головній дорозі до станції дозволено рух лише службового транспорту, за заздалегідь погодженим маршрутом. Персоналу станції було наказано максимально обмежити використання особистого транспорту, яким раніше вони могли діставатися до роботи. Також на території електростанції в межах санітарно-захисної зони дозволено пересуватися лише за наявності перепустки та паспорта.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Читайте також: «Побиття на Білому озері Рівненщини: жінка померла, директор РАЕС відреагував на публікації про нього і сина-підозрюваного (Відео)»

Telegram Channel