Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Музеї Корсаків прозвучала «Молитва за Україну»

Неймовірне виконання від «Кантабіле».

Фото: Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків.

У Музеї Корсаків прозвучала «Молитва за Україну»

Власне прочитання цієї легендарної композиції запропонував відвідувачам академічний камерний оркестр «Кантабіле»

У Музеї Корсаків прозвучала «Молитва за Україну». Написаний у далекому 1885 році твір, відомий нам також за своїми першими рядками: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», і 2022-го, під час війни, не втрачає своєї актуальності. Але чи знали про це тоді його автори – Олександр Кониський та Микола Лисенко?..

Власне прочитання цієї легендарної композиції запропонував відвідувачам Музею сучасного українського мистецтва Корсаків академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської обласної філармонії під творчою орудою незмінного керівника – Товія Рівця.

Присутні слухали «Молитву…» (у виконанні солістки ансамблю Юлії Єфімчук), піднявшись зі своїх стільців, обдарувавши артистів оплесками.

Присутні слухали «Молитву…» (у виконанні солістки ансамблю Юлії Єфімчук), піднявшись зі своїх стільців, обдарувавши артистів оплесками.

Ave Maria Франца Шуберта, «Мелодія» Мирослава Скорика… Ці не менш легендарні твори, які стали візитівкою колективу, підсилили настрій світлої надії, з яким сьогодні ми всі живемо, вірячи у нашу перемогу не тільки на військовому, а й на духовному фронті.

Почесний громадянин Луцька Товій Рівець, який цьогоріч відзначив 75-річчя, у перервах між виступами традиційно спілкувався з публікою, іноді й у жартівливій манері, проводив невеличкий музичний лікнеп, а музиканти віддячували слухачам за їхні оплески символічними поклонами.

Маестро процитував, зокрема, відомого німецького поета й журналіста XIX століття Генріха Гейне: «Де закінчуються слова, там починається музика». Виконання ж ансамблем невмирущого твору «Любіть Україну» (на слова Володимира Сосюри), разом із солісткою Анною Маковецькою, засвідчило, що вони – слова і музика – можуть не тільки добре співіснувати у творчості, а й гармонійно поєднуватися в ній.

До слова, виступ «Кантабіле» відбувся у рамках традиційного мистецького марафону «Арт-Батальйон».

Світлана ЗОЗУЛЯ.

Читайте також: Воїни світла: Ляпис Трубецкой переспівали культову пісню українською мовою (Відео)

Telegram Channel