Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Жодних переговорів про мир зараз немає з вини рф – Кулеба

Дмитро Кулеба.

Фото: DW.

Жодних переговорів про мир зараз немає з вини рф – Кулеба

росія не відмовилася від кінцевої мети розв'язаної нею війни, яка полягає у знищенні України, тому наразі жодних переговорів про мир не проводиться

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Forbes, повідомляє Укрінформ.

«Статус мирних переговорів – це удар по Вінниці, удар по Миколаєву, удари по Харкову, інших містах і штурмові дії росіян на сході України. росіяни як мантру повторюють: «З 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення». Спосіб із фронтальної атаки на Україну з метою одномоментного знищення було змінено на концентровані удари і просування зі сходу. Але мета залишилася незмінною – знищити нас», - наголосив міністр.

За стіл переговорів росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це буде знову мова ультиматумів.

Він підкреслив, що кожною такою заявою росіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї «операції» – знищення України.

«Жодних переговорів про мир станом на зараз немає з вини російської сторони, і ніхто на цю тему не зустрічається», - заявив глава МЗС.

На його думку, спочатку слід змінити ситуацію на фронті, тому що переговори безпосередньо привʼязані до неї.

«Я всім партнерам кажу просту річ: за стіл переговорів росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це буде знову мова ультиматумів», - зазначив Кулеба.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський дотримується в цьому питанні принципової позиції: «Він не виключає можливість переговорів, але зараз для цього немає підстав з огляду на агресивну поведінку росії. Він дуже чітко прокомунікував це з лідерами країн, які натякали на переговори. Ці лідери теж перестали про це говорити».

Як повідомлялося, член української переговорної делегації Михайло Подоляк заявляв, що переговори України з російською федерацією зупинені доти, доки рф не зможе об'єктивно дивитися на ситуацію.

Згодом Подоляк наголосив, що процес українсько-російських переговорів може бути розблокований, якщо Зеленський надасть дорожню карту його ведення, а російська федерація почне адекватно сприймати світ.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Читайте також: ЄС збільшує допомогу Україні у межах фонду на оборону до 2,5 млрд євро.

Реклама Google

Telegram Channel