Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
США вкладуть 100 мільйонів доларів у нову програму підтримки українських фермерів

Ініціатива розширить доступ до найважливіших сільськогосподарських ресурсів, включаючи насіння, добрива, обладнання та пестициди.

Фото suspilne.media.

США вкладуть 100 мільйонів доларів у нову програму підтримки українських фермерів

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) вже співпрацює з понад 8 тисячами українських фермерів

Адміністрація президента США Джо Байдена вкладе 100 мільйонів доларів у нову програму забезпечення українських фермерів життєво важливими товарами. Це робиться для того, щоб зберегти майбутні врожаї та пом’якшити глобальну кризу продовольчої безпеки, яка посилилася через війну Росії проти України. Про це пише Суспільне з посиланням на CNN. Ініціатива також включатиме фінансування для фермерів, які зіткнулися зі зростанням цін у той час, коли їхні доходи серйозно постраждали.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) вже співпрацює з понад 8 тисячами українських фермерів, щоб отримати ресурси, необхідні для підвищення врожайності. Нова ініціатива підвищення стійкості сільського господарства в Україні доповнить ці зусилля, зазначає CNN.

«AGRI-Ukraine спрямовуватиметься на безпосередні проблеми експорту сільськогосподарської продукції України, одночасно підтримуватиме ширші потреби сільськогосподарського сектору України та сприятиме подальшому виробництву сільськогосподарської продукції в Україні до 2023 року», — йдеться в прес-релізі USAID, оприлюдненому у вівторок, 19 липня.

Ініціатива розширить доступ українських фермерів до найважливіших сільськогосподарських ресурсів, включаючи насіння, добрива, обладнання та пестициди. Також на меті — зміцнити українську інфраструктуру та спроможність ефективно експортувати сільськогосподарську продукцію, розширити доступ фермерів до фінансування та розширити можливості українського бізнесу щодо сушіння, тимчасового зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Також на меті — зміцнити українську інфраструктуру та спроможність ефективно експортувати сільськогосподарську продукцію, розширити доступ фермерів до фінансування та розширити можливості українського бізнесу щодо сушіння, тимчасового зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Агентство США з міжнародного розвитку співпрацюватиме з банками, кредитними спілками та урядами, щоб українські фермери отримали стабільні фінанси для продовження діяльності, пояснив представник USAID.

Агентство також працюватиме над залученням додаткових 150 мільйонів доларів США від донорів та приватного сектору для збільшення фонду.

Фермери, які зберегли свої врожаї, не змогли отримати техніку та добрива, насіння та контейнери для зберігання. Вони зазвичай надходять через чорноморські порти, які зараз блокуються Росією, пише CNN.

Україна – четвертий у світі експортер кукурудзи та п’ятий за величиною експортер пшениці – також не змогла експортувати свою сільськогосподарську продукцію через вторгнення Росії, додали в СNN.

Читайте також: «ООН запустила проєкт підтримки українських аграріїв»

Telegram Channel