Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Руйнівники міфів дісталися до ролів і суші

У суші велика культурна історія.

Фото prontopizza.ua.

Руйнівники міфів дісталися до ролів і суші

Суші – страва японської кухні, покрита безліччю стереотипів та забобонів

Можна часто почути, що від суші повніють, їсти їх руками не за етикетом, а тим більше виделкою, а самі суші придумали в Японії. Як здивуються ваші друзі, за обідом у Пронто піца, коли ви шокуєте їх розповіддю про справжнє походження ролів.

Суші та Роли - одне й те саме! Ні.

Відразу слід зазначити, що роли є підвидом суші. Суші - рис з рибою, тоді як роли включають не тільки морепродукти і рис, до їх складу можуть входити будь-які начинки. Суші в Луцьку являють собою шматочок рису, що покритий скибочкою риби, коли рол це рис з начинкою, скручений морськими водоростями у форму рулету, розділений на частини.

Взагалі-то за етикетом, роли їдять паличками! Ні.

Правильно буде їсти роли саме так, як вам заманеться. Їсти роли паличками - традиція, що прийшла до нас із Японії. Дивно ще й те, що японці не соромляться їсти роли руками, це вважається нормальним, але суші завжди вживають паличками.

Суші шкідливі та від них набирають зайву вагу! Ні.

Риба сповнена корисними вітамінами та мікроелементами, а рис багатий на білки та вуглеводи, в ньому зовсім відсутній жир. Не варто забувати про імбир, що подається до будь-якої порції суші, його завдання, окрім перебивання смаку, стимуляція імунної системи, що дуже корисно в сезон захворювань.

Японці – довгожителі. Одна з причин їхньої вічної молодості – це регулярне вживання морепродуктів. Ще одна відмінна риса японців полягає в їхній стрункості. Це пов'язано з тим, що в ролах мало калорій, наприклад в індичці, на ту саму грамівку, калорій припадає втричі більше. Але якщо ви все ж таки хочете погладшати - їжте гарячі роли, в них калорій більше.

У ролах лише сира риба! Ні.

В Україні та решті Європи немає гігантських розмірів природного акваторію, як наприклад на островах Японії. Зважаючи на розміщення, цей острів оточений водами, де виловлювання риби та її приготування у свіжій формі є повсякденною справою.

Для того щоб приготувати суші потрапили до вас на стіл, рибі доводиться подолати невеликий шлях, тому її солять і маринують, щоб продовжити термін придатності. Така обробка має і свої переваги – знижується ризик отруєння та інфекційних захворювань.

Японія – країна походження суші! Ні.

У IV столітті до н.е. в Китаї моряки виявили, що посипаючи морепродукти сірим рисом він зберігав свіжість набагато довше. Вже у II столітті такий вид заощадження назвали «sushi». Суші, в сучасному їхньому розумінні, японці почали готувати у восьмому столітті. Примітно, що рис японці не викидали, як робили моряки китайці, а вживали разом із рибою.

У суші, точніше «сусі», так правильно вимовляти назву цієї страви, кажуть японці, велика культурна історія. Колись їх готували виключно чоловіки. Кухареві, на отримання права приготування для гостей, необхідно було освоювати професію 10 років. У сьогоднішніх реаліях, ступінь суворості цих вимог зменшили. Але попит на суші виріс багаторазово, їх замовляють набагато частіше, ніж піцу. До речі, і те, і те, ви можете замовити з доставкою від Пронто Піца.

Telegram Channel